Millest kirjutavad tänased päevalehed:

Kell 19.10
Täna toimub korvpalli finaalseeria esimene mäng, kus kohtuvad BC Kalev/Cramo - TÜ/Rock. Kohtumine toimub Saku Suurhallis!
Eesti Päevaleht kirjutab, et Vilja Toomastile teeb muret „uudsete suitsuvabade tubakatoodete” müügi keeld. Tema muudatuste mõte on kindlaks teha, et neid saaks ikkagi Eestis osta.
  • Kevadtorm sattus seakatku keskele. Leitud on juba kuus korjust ja paraku peavad kõik õppusel osalejad arvestama, et neist võib saada taudi edasikandja.
  • Tõnis Lukase hinnangul oli Res Publica ühinemine Isamaaga selle teine tulemine, nüüd käib teine langemine. „Kaduma on läinud erakonna vaimsus, tööd tehakse hoolega ja koostatakse isegi häid seaduseelnõusid. Res Publica suure entusiasmiga poliitikasse tulnud pidasid aga tehnilist poolt vaimsest olulisemaks,” heitis Lukas ette endistele Res Publica liidritele, kes moodustavad praegu IRL-i tuumiku.

Postimees räägib, et «Mart Helme presidendiks!» on väiksemad või ka suuremad saalitäied valmis hüüdma diplomaaditiitli ja musta kaabuga mõisahärra vurhviga Helmele.

Õhtuleht uuris sipelgapesa pealt ilma ennustavalt metsavanalt, milline tuleb tänavune suvi. "Kes tahavad endal pepu pruuniks saada, siis otsige tuulevaikne koht," ütleb metsavana ja annab ennustatavale jahedavõitu suvele hindeks neli.

  • EKRE noorpoliitik Jaak Madison paneb homodele diagnoosi: hälve! Geiõiguslane Reimo Mets on pahane: "Mulle jääb arusaam, et Jaak Madison on hoopis ise hälbega."
  • Pensionifondide suhtes kriitilise Indrek Neivelti sõnul on tavainimene pensionireformi tõttu nüüd sattunud olukorda, kus ta piltlikult öeldes peab käima elu lõpuni ühes ja samas poes, kui ta kord juhtus seal käima, ning lisaks võib see pood küsida talt rohkem raha, kui ta juhtub teistest väiksem olema. Alustuseks tuleks kaotada fondi vahetamise tasu ja anda kliendile regulaarselt teada, kas ja kuidas tema raha on kasvanud, kinnitab Neivelt.

Äripäev kirjutab, et ettevõtjate hinnangul kasvas mullu Eestis varimajanduse osakaal, selgus värskest uuringust. Riias asuva Stockholmi majanduskooli uuringust nähtub, et varimajanduse osakaal Eestis ja Leedus kasvas mullu hinnanguliselt ligi 15 protsendini. Lätis varimajanduse osakaal vähenes, kuid see oli siiski suurim Balti riikides – 21,3 protsenti.

  • Londoni arbitraažkohtus Ukraina äripartneri üle olulise võidu saavutanud Hillar Teder veel rõõmust ei hõiska. “Arvan, et pall on rohkem valitsuste, mitte vastaspoole käes. See ei ole nende teha ja tahta, küsimus on rohkem Ukraina riigis,” lausus Teder.
  • Ajal, mil kogu maailmas on üha suurem surve keelustada karusloomakasvatused, Eesti maaeluministeerium seda teha ei taha. Loomakaitsjad leiavad, et selline hoiak on tekkinud kallutatud info põhjal.

Millest kirjutavad välismaa väljaanded:

Dumskaja vahendab, et pühapäeval enne keskööd tulistasid kaks tundmatut isikut sõiduautot Lexus, mille juht hukkus. Politsei andmetel hukkus „õiguskaitsja“. Dumskaja allikate teatel rünnati advokaat Aleksandr P.-d, kes tegeles Eesti investori huvide kaitsmisega Odessa oblastis.

Millist ilma on oodata lähipäevil:


14..19°C
Kolmapäeval on vahelduva pilvisusega ilm. Kohati võib hoovihma sadada. Puhub lõunakaare tuul 2-8 m/s.
Täna on muutliku pilvisusega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma. Puhub valdavalt kagutuul 2-8, Liivi lahe ümbruses puhanguti kuni 13 m/s. Õhutemperatuur on 13..18°C.

Homme on vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma. Puhub valdavalt lõunakaare tuul 2-8 m/s. Õhutemperatuur on 13..18°C.

Eile enim loetud uudised: