Millest kirjutavad värsekd päevalehed:

Eesti Päevaleht kirjutab, et rahandusministeerium soovib luua 2018. aasta märtsist regionaalameti, mis jätaks maavalitsuste praegu viiesajast töötajast ametisse ainult sadakond ehk neli korda vähem. Maavalitsuste kadumine ei kustuta maakonna piire, kuid toob igasse maakonnakeskusse ja suuremasse linna riigimajad.

  • Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupanga (EBRD) juhtkonnakomitee liige ning kohalike valuutade ja kapitaliturgude arendamise juht André Küüsvek jõudis referendumijärgsesse Londonisse eile. „Sõitsin lennujaamast kontorisse taksoga. Juht ütles, et ta ei uskunud, et hääletusega nii halvasti läheb. Ta oli kohkunud, et Suurbritanniat on tabanud selline löök,” kirjeldas pankur.
  • Eesti jalgpalli liidu president Aivar Pohlak leiab, et Islandi ja Eesti koondistel on ühiseid jooni. Pohlak tunnistas, et uskus ja isegi teadis ette, et Island võidab jalgpalli EM-i 1/8-finaalis Inglismaad, sest kaudsed asjaolud – eelkõige mängijate sisemine motiveeritus, usk ja häälestatus – olid pea kõik viikingite järeltulijate kasuks.

Postimees kirjutab, et uurimisasutused on korruptsioonijuhtumite lahendamisel jõudnud suurte asjadeni, mis aga on kaasa toonud kahetsusväärseid aktsioone altkäemaksuvõtjate kaitseks, leiab siseministeeriumi sisejulgeolekupoliitika asekantsler Erkki Koort.

  • Täpselt nädal tagasi saatis rahvuslik lennufirma Nordica välja teate, et juhatuse liige Erik Sakkov lahkub oma ametikohalt. Kuigi väidetavalt oli tegemist tema enda sooviga, andis juba teate ajastamine tunnistust hoolikalt kavandatud sammust.
  • Harju maavanem Ülle Rajasalu tegi Tallinna inglise kolledžile ettekirjutuse lõpetada sügisest lapsevanematelt annetuste nõudmine ja tagada õppekava täitmine kaasrahastuseta.

Õhtuleht kirjutab veebruaris Saku Suurhalli parklas tuttavat tulistanud kurjategijast, kes on nüüd kohtu all."Mis sa siis kohe niimoodi!" karjatas mees, kuul kõhuõõnes. Vanad sõbrad ajasid saatuslikult tülli uimastid. Üks semudest on nüüd kohtu all, teine terveneb. Et tulistamine on Tallinnas üsna tavatu asi, valitses 4. veebruari õhtul ärev õhkkond. Nimelt helistas pärast poolt seitset häirekeskusesse mees, kes palus abi, sest teda tulistati Saku Suurhalli parklas.

  • Pärnus elav ja riigiametis töötav Kalev pole papist poiss: nädalavahetuseti ja puhkusepäevadel rügab ta kodust mitmesaja kilomeetri kaugusel Võrumaal esivanemate talus – et eelmise põlvkonna ajal lohakile jäänud majapidamine ei kasvaks lõplikult võssa. Selline elustiil nõuab omajagu tahtejõudu ja otsusekindlust. Neid omadusi demonstreeris mees läinud kuu algul, kui tema tähelepanelikkus ja kiire otsustamisvõime aitasid tabada mitmes kohas – sealhulgas ka Kalevi enda talus – vargil käinud noortejõugu.
  • "Ma kartsin oma keha! Laval ei võistelnud ma teiste artistidega, ma olin kindel, et kui teen oma asja ära, saan ma kohtunikelt need jah!-id, mis mind järgmisse vooru viivad. Ma võistlesin iseenesega. Ma kartsin oma keha," kirjeldab Vello Vaher (52), mida tundis, kui astus kohtunike ja publiku ette USA talendisaates "America’s Got Talent".

Äripäev kirjutab, et kinnisvarasse investeerimisel tasub väljaüürimiseks osta võimalikult halvas seisukorras korter, sest renoveeritud korteri ostu- ja üürihinna suhe on kehvem, soovitab ärikinnisvara fondivalitseja EfTEN Capitali juht Viljar Arakas.

  • Brexit on põhjustanud finantsturgudel järske liikumisi, mis seavad investorid põnevate valikute ette. Analüütikutel on hulk soovitusi, mida otsustamisel arvestada. Näiteks soovitavad analüütikud investoritel Brexiti valguses vältida Suurbritannia pangandust, autotööstust ja lennundust, samuti hoiduda oma raha paigutamisest Ühendkuningriigi ekspordist sõltuvatesse ettevõtetesse.
  • ASi Dimedium uus ladu annab parema ülevaate kaupade liikumisest, vähendades nii ettevõtte tegevuskulusid. ASi Dimedium juhataja Sivar Irvali sõnul valiti lao asukohaks Tartu ettevõtte peakontori Tartus paiknemise tõttu. "Teiseks kriteeriumiks oli linna lähedus - et ladu ja kontor ei asuks teineteisest väga kaugel," märkis Irval. Kuna ladu valmis koostöös arendajaga, tuli Irvali sõnul paratamatult valida asukohtade vahel, mida võimalikud arendajad pakkusid, kirjutab 29. juuni Äripäev logistika.

Millest kirjutab välismaa meedia:

CNN vahendab, et viimaste andmete kohaselt hukkus Istanbulis Atatürki lennujaamas kärgatanud pommiplahvatustes 36 inimest ja vigastada sai 147 inimest.

Türgi ametnike teatel pidasid politseinikud kahe ründajaga tulevahetust, kuni need end õhkisid. Türgi peaminister Binali Yıldırım ütles lennujaamas ajakirjanikele, et esialgsete märkide järgi sooritas teisipäeval Istanbulis 36 elu nõudnud terrorirünnaku ISIS. Rünnak algas teisipäeval 21.50 õhtul (Istanbul asub meiega samas ajavööndis). Valitsusjuhi sõnul tulid ründajad lennujaama taksoga.

Millist ilma on oodata lähipäevil:

Reede päeval on 19..24°C
Reede ööks osa pilvi hajub ja vihma võimalus on üürikeseks väiksem. Hommikul läheneb madalrõhulohk ja liigub päeval üle Eesti. Sajab hoovihma, võib olla äikest. Tuul puhub valdavalt lõunakaarest ja on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on öösel 12..17.
Täna liigub Läänemerele madalrõhulohk ja selle servast jõuab ka meile hoogsajupilvi (saju võimalus 25%, kohati kuni 50%.). Puhub mõõdukas edela- ja lõunatuul. Õhutemperatuur on öösel 10..16, päeval 19..24°C, Ida-Eestis võib kraad-paar kõrgemale tõusta.

Neljapäeval läänepoolse madalrõhkkonna mõju suureneb. Öösel võib üksikutes kohtades hoog vihma tulla, päeval on sajuhoogude tõenäosus kõikjal märksa suurem (~75%), on võimalik äike. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 12..16, päeval valdavalt 21..26, meretuulega rannikul 19°C ümber.

Eile enim loetud lood: