Veteranipäeva tähistavad sündmused algavad päikesetõusuga, mil Kaitseliidu ja kaitseväe eestvedamisel heisatakse kell 7 riigilipp mitmel pool üle Eesti. Riigilipu värve kannab ka kaubanduskeskuse T1 katusel asuv vaateratas Skywheel of Tallinn.

Kuna veteranipäeva traditsioon sai alguse 2013. aastal ning on alates 2014. aastast ka ametlikult lipupäev, siis kaitsevägi kutsub kõiki inimesi üles heiskama homme riigilippe, et näidata oma toetust kaitseväe ja Kaitseliidu veteranidele.

Kell 10 toimub Tapa linnakus Afganistanist Camp Bastionist ära toodud ausamba juures langenute mälestamine, mida on väisamas kaitseminister, kaitseväe juhataja, Kaitseliidu ülem, veteranide ühingu esindaja ning vabariigi presidendi käsundusohvitser. Suuremal avalikkusel pole sel aastal tseremoonial osalemine tänu riigis kehtivale eriolukorrale võimalik.

Kell 12.30 toimub kaitseväe kalmistul kaplani teenistuse eestvedamisel tseremoonia, kus leiab aset veteranide mälestustule õnnistamine, laternate süütamine ning lähetamine haudadele ja vabadusvõitlusega seotud mälestuspaikadele.

Veteranipäeva lõpetab telesaade „Anname Au!“, mis on eetris kell 22.05 ETV-s.

Homme ilmub ka kaitseväe ajateenijate bändi plaat „Sõduri Hing“, mida on võimalik endale soetada vähemalt 10-eurose annetuse eest MTÜ Eesti Kaitseväe Veteranid kontole. Plaadi saab kätte pärast eriolukorra lõppu kaitseväe toetusteenuste keskusest aadressilt Lõkke 4, Tallinn. Plaadi võib ka koju tellida, kui kirjutada aadressile veteran@mil.ee.

Alates 2014. aastast viiakse Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingu ja Naiskodukaitse eestvedamisel aprillikuus läbi Sinilillekampaaniat, mis kutsub üles kandma Sinilille rinnamärki kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide ning nende lähedaste tunnustuseks.

Sinilillesümboolikat saab soetada kontaktivabalt Selveri või Coopi toidukulleri kaudu, Apollo e-raamatupoest või otse postiautomaati Itella Smartposti kaudu aadressilt www.annameau.ee. Sinililled on müügil ka väljaspool internetti erinevates poodides ja kauplustes.

Müügist saadud raha läheb annetuseks Kuressaare Haiglale, MTÜ-le Peaasjad vaimse tervise edendamise jätkamiseks, Narva linnale välijõusaali rajamiseks ning Eesti Invaspordi liidule, et nad saaksid läbi viia istevõrkpalli treeninguid ja osaleda võistlustel.

Kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide hulka kuulub üle 3000 inimese. Kaitseväelased on välisoperatsioonidel osalenud alates 1995. aastast ning teeninud Horvaatias, Bosnia ja Hertsegoviinas, Liibanonis, Makedoonias, Iisraelis ja Süürias, Iraagis, Kosovos, Afganistanis, Malis, Adeni lahel, Vahemerel ja Kesk-Aafrika Vabariigis.