Kell 14 lastakse lendu valged õhupallid, mis sümboliseerivad AIDSi läbi elu kaotanud inimeste südameid.

"Soovime mälestada AIDSi läbi lahkunuid, anda elavatele võimalus mõtiskleda AIDSi temaatika üle ning tõdeda, et tegu on probleemiga, mis puudutab meid kõiki," ütles HIV-positiivsete võrgustiku kommunikatsioonijuht Raul Lindemann.

Ürituste raames saavad osalejatele võimalust näidata oma tuge HIViga elavate inimeste suhtes ning perede suhtes, kust AIDS on kaasa viinud kalli inimese.

"Meie vabatahtlikud jagavad punaseid südamekesi ja lindikesi, mis kujutavad pühendumust AIDSiga võitlemisel," lisas Lindemann.

Esimest korda tähistati AIDSi-ohvrite mälestuspäeva 1983. aastal San Franciscos.

Ülemaailmse majanduskriisi tingimustes peavad riigiisad hoidma oma lubadusi ja moraalset kohustust HIV-teema suhtes, vastasel korral langevad kaduvikku kõik eelnevad jõupingutused ja saavutused, leiavad võrgustiku aktivistid.

"Oleme veendunud, et on hädavajalik tagada järjepidav progress AIDSiga võitlemise profülaktika ja ravi osas. Meie võimuses on olukorda muuta ning kaitsta oma lähedasi!" märgivad nad.

Tänavu 6. mai seisuga on Eestis diagnoositud 147 HIV-nakatunud isikut, sealhulgas 22 kinnipeetavat. Kokku on aastate jooksul Eestis HI-viirus diagnoositud 7839 inimesel, sealhulgas AIDS 330 inimesel.