Lõuna prefektuuri korrakaitsebüroo juht Indrek Koemets ütles, et jalgratturite ohutus sõltub suuresti liiklejate teadlikkusest ja oskusest üksteisega arvestada. "Sama oluline nagu see, et kaasliikleja ratturit märkab, on ka jalgrattaga sõitja enda turvalisus ning ohutusreeglite tundmine. Homme startiva rattaretkega soovimegi tähelepanu juhtida sellele, et ohutuks sõitmiseks saavad kõik liiklejaid palju ise ära teha," viitas politseijuht.

Tänavu ei ole liikluses hukkunud ühtegi jalgratturit, küll on sel aastal liiklusõnnetustes vigastada saanud 77 pedaalitallajat. Nendest viis olid alkoholijoobes ning 37 ei kasutanud nõuetekohaselt turvavarustust. Mullu hukkus Eesti liikluses viis ning ülemöödunud aastal neli jalgratturit.

Rattaretke eesmärgiks on juhtida autojuhtide ja meedia tähelepanu jalgratturite ohutule liiklemisele suurematel maanteedel. Samuti olla eeskujuks, kuidas peaks olema jalgrattur liikluses varustatud, hästi nähtav ning kuidas peaks sõitma suure liiklusega maanteedel grupis. Kõikides suuremates peatuskohtades pakutakse kohalikele inimestele võimalust tasuta kontrollida oma kaherattalise sõbra korrasolekut ning vastavust seaduses toodud nõuetele. Koostöös Maanteeametiga jagatakse lastele tasuta ohutusvarustust nagu kiivrid, helkurid, tuled jne.

Teise päeva lõpus jõuavad ratturid Välustesse Pariisi erihooldekodusse, kus aidatakse sealseid elanikke heakorratöödega.

Ühisel retkel osaleb sadakond ratturit, kes läbivad ümber järve üheskoos ligi 200 kilomeetrit teid. Ratturid põikavad läbi Põltsamaalt, Tartumaalt, Valgamaalt ja Viljandimaalt. Lisaks nimetatud ettevõtete esindajatele osalevad retkel ka esindajad kohalikest omavalitsustest.