Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa ütles Delfile, et autojuhid saavad Laagna tee sulgemise ajal kasutada ümbersõiduks Punat tänavat, Peterburi teed ja Narva maanteed. Ümbersõiduvõimaluste kohta pannakse välja ka ajutised liiklusmärgid.

"Meie soovitus oleks kasutada Peterburi teed ja kui on soov sõita Mustamäele-Õismäele, siis võib-olla isegi tasuks kaaluda Smuuli tee ja Suur-Sõjamäe tänava kasutamist," märkis Rüütelmaa.

"Alates sulgemise hetkest on transpordiametis töötamas staap, mis jooksvalt jälgib liiklusolukorda ja annab ka operatiivset infot ja soovitusi ümbersõitude kohta," rääkis Rüütelmaa. "Vajadusel teeme muudatusi liikluskorralduses ja kuvame ka reaalajas informatsiooni meie koostööpartneri Waze'i koduleheküljel," lisas ta.

Lasnamäele suunduv Laagna tee suunavöönd on suletud vahemikes 10.-14. ja 17.-21. juulini.

Kesklinna sõidusuunal saab tööpäevadel hommikuti kuni kella 10-ni kesklinna. Kella 10–15.30 on Laagna tee suletud.

Kesklinna sõidusuund muudetakse Lasnamäele suunduvaks sõidusuunaks ning avatakse linnast väljumiseks 10.-12. ja 17. kuni 19. juulil kell 15.30.

Nädalavahetustel ehk 13.-14.juulil ja 20.-21.juulil on liiklus Laagna teel suletud.

Laagna teed ületavad sillad on avatud, välja arvatud õhusõidukite madallendude ajal kuni viieks minutiks.

Laagna tee sulgemine filmivõteteks puudutab ka suurt hulka bussiliine, millest enamik suunatakse Laagna tee asemel ajutiselt sõitma Punase tänava kaudu. Teekonna ja sõiduplaani muudatused puudutavad bussiliine number 7, 13, 31, 49, 51, 53, 54, 56, 58, 67 ja 68.

Kõigi muudatustega saab tutvuda Tallinna linna veebilehel, kus on üleval nii bussiliinide täpsed teekonnad kui ka peatused.