Korobeinik ei usu neid reformerakondlaste ütluseid, mida nad ülekuulamisel annetatud raha päritolu kohta andsid. Kuidas kommenteerite?

Lugesin ühte teist uudist, kus Sven Mikser ütles, et ka sotside rahastamisega on ajaloos olnud probleeme ja ma usun, et siin on kõigil erakondadel põhjust olnu kriitiliselt üle vaadata. Olulisem on aga see, mis tulevikus edasi teha. Kui vaadata Meikari annetusi, siis enne 2011. aastat ei olnud ju keelatud kellegi teise raha annetamine. Kui ta väidab, et ta annetas kas siis Kilgi või kelle iganes antud raha, siis see ei olnud tegelikult kriminaalne tegevus ja seda uurimine lõppkokkuvõttes tõestas, et ei ühte ega teist pidi mingit süüd ju ei leitud.

Kui enne aastat 2011 polnud see tegevus kriminaalne, siis poleks ju olnud midagi kriminaalset ka selles, kui teised reformierakondlased oleksid seda teinud?

Eks seal on juriidiline pool ja hinnanguline pool. Hinnangulisest poolest olulisem on, kuidas me edasi läheme. Mis muutub erakondade rahastamises ja mida me ette võtame.

Kas me peaksime lõpetama aastate 2009-2010 annetuste uurimise ja keskenduma tulevikule?

Ma sõnastaks selle ettepanekuna. Ma ei saa ju öelda, et ajakirjandus ja ühiskond laiemalt peaks mingil teemal arutelu lõpetama. See ei ole korrektne. Kui vaatan parlamendis esindatud erakondi, siis veelkord – ka Sven Mikser ütles, et sotside rahastamisega on olnud probleeme ja ma usun, et selles tulenevalt peaksid parlamendierakonnad tegema oma järeldused ja seda tulevikus paremaks muutma.

Kas teie usute kõiki neid reformierakondlasi, kes on öelnud, et kümneid ja sadu tuhandeid kroone hoiti kodus, hoiti kapis, müüdi vara, müüdi kulda ja raha annetati Reformierakonnale?

Mul on seda pagana raske kommenteerida. Need ütlused on antud politseis, mina nendel kõrval ei viibinud. Mul ei ole ka põhjust uskuda, et nad valetasid.

On viidatud, et majanduskriisi ajal hoidsid paljud inimesed oma säästud sularahas kodus. Kas ka teie hoidsite oma raha sularahas kodus?

Mina olen üldiselt pangakaardi usku inimene. Omaks tarbeks jooksvate kulutuste katteks võtan loomulikult sularaha pangast välja. See on igaühe enda harjumuse küsimus, kuidas ta makse maksab, poes maksab või annetusi teeb.

Teile pole keegi kunagi pakkunud, et näe, siin on sularaha, anneta oma nimel erakonnale?

Ei ole.