Oma uues ametis hakkab  Hololei aitama peadirektorit laienemise peadirektoraadi ja selle 400 töötaja üldisel juhtimisel ning vajaduse korral asendama peadirektorit, esindades teda kõrgetasemelistel läbirääkimistel ja kontaktidel, teatas Euroopa komisjoni pressiteenistus.

Laienemise peadirektoraat edendab Euroopa Liidu laienemist, pidades selleks ühinemisläbirääkimisi Horvaatia ja Türgiga, ning suhteid Lääne-Balkani riikidega. Peadirektoraat haldab ka neile riikidele antavat Euroopa Liidu ühinemiseelset finantsabi.

39aastane Henrik Hololei on praegu komisjoni asepresidendi ning haldusküsimuste, auditi ja pettusevastase võitluse valdkonna voliniku Siim Kallase kabinetiülem.

Hariduselt on Henrik Hololei ökonomist, samuti on ta õppinud politoloogiat. Hr Hololei täpne ametisseasumise päev kinnitatakse hiljem.

“Olen olnud EL laienemisega seotud kogu Eesti liitumiseelse perioodi ning näinud seda protsessi viimase 5 aasta jooksul Euroopa Komisjoni poole pealt. Olen veendunud , et EL laienemine on euro kasutuselevõtu kõrval viimase 20 aasta suurimad edulugusid Euroopas,” sõnas Hololei Eesti Päevalehele, lisades, et tema veendumuse kohaselt peab laienemisprotsess jätkuma ning EL olema avatud kõigile soovijatele, kes jagavad väärtusi, mille eest EL seisab jagavad, ning kes liitumistingimustele vastavad.