Kuigi töötamine on vabatahtlik, teeb enamik arestantidest politseimajas või selle hoovis mingit tööd, sest päevad otsa kambris istuda on igav, kirjutab Pärnu Postimees.

“Tegeleme praegu neile töövahendite otsimisega, juttu on olnud kambrite ja pesuruumide värvimisest,” ütles Lääne politseiprefektuuri avalike suhete büroo juht Tarmo Vanamõisa.

Hollandlased Latour Johannes Ca ja Cornelis Box on kuuekohalises meestekambris, kus nende kaaslasteks on isikud, kellele on näiteks pisivarguse eest määratud rahatrahv, mis on ümber määratud arestipäevadeks.

Arestikamber, mis hollandlasi esialgu ära ehmatas, koosneb kolmest kahekohalisest narist, lauast, veekraanist ja eraldatud seinaga tualetist, milles on auk ja kaks jalakohta. Duši alla viiakse kord nädalas, soovi korral tihedamini. Hollandlased saavad vaadata televiisorit, neile tuuakse viiekilone toidupakk.

Hommikusöögiks on tee, saiad ja pirukad, lõunaks supp ja praad, õhtuks taas tee, saiad ja pirukad. Eile sõid hollandlased piimariisisuppi ja hakklihahautist kartulitega.

Tõsiseid konflikte pole arestikambris ette tulnud. “Kui sa tead, et pead 30 päeva üht kambrit jagama, pole tahtmist suuri probleeme tekitada,” lausus Vanamõisa.

Hollandlaste Porsche ja Lamborghini kiiruseks mõõdeti Pärnu linna piiril vastavalt 133 ja 135 kilomeetrit tunnis.

Juhid ei reageerinud politsei peatumismärguandele, mispeale blokeeris üks politseiauto poolteist sõidurada, kuid vastassuunavööndisse põigates kihutasid kaks meest ikka edasi. Papiniidu silla juures saadi kihutajad lõpuks pidama.

Hollandist Venemaale ja tagasi kulgeval võidukihutamisel Challenge 2006 võistlevad Hollandi rikkurid selles, kes kiiremini mingisse asustatud punkti jõuab.