"Eestlased on ikka üks pentsik rahvas. Läheb õhtul teatrisse ja on pärast pettunud, et ei saanud uut erakonda asutada," rääkis Hõbemägi Kuku raadio saates "Keskpäevatund".

Samas tunnistasid nii Hõbemägi kui ka saates osalenud Ainar Ruussaar ja Hans H. Luik, et hoolimata sellest, et uut erakonda ei loodud, on nii endise õiguskantsleri Allar Jõksi kui ka projekti juhtfiguuride Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semperi arvamusel edasises Eesti poliitikas väga suur kaal.

Samuti arvati "Keskpäevatunnis", et poliitikud võivad praegu päris närvis olla, mida Ojasoo ja Semper enne valimisi öelda või teha võivad, sest nende arvamus võib valimistulemust reaalselt mõjutada. Sarnast mõju võivad omada ka eurosaadik Indrek Tarandi ja Teeme Ära kampaania algataja Rainer Nõlvaku võimalikud sõnavõtud.

Luik märkis, et Ojasool ja Semperil on nüüd nii kõva autoriteet, et kui nad valimiste eel avalikkusele ütlevad, keda valida ja keda mitte, siis neid ka kuulatakse.

Hõbemägi hinnangul on Ühtse Eesti mõjupiirkonnas kuni 300 000 inimest, mis on vägagi arvestatav jõud.

Ruussaar lisas, et poliitikud peavad nüüd terve aasta närveerima, kas NO-teater annab valimiste suhtes mingi hinnangu või mitte.

Hõbemägi sõnul on Eestis tekkinud kolm tugevat parteide välist jõudu, kelle sõna maksab. Need on Indrek Tarand, Allar Jõks ja nüüd Ojasoo – Semper.

Luik märkis, et eilne etendus näitas, kui viletsad näitlejad on meie poliitikud.