Kuku raadio saates “Keskpäevatund” arvasid ka saatekülalisteks olnud sotsiaaldemokraat Hannes Rumm ning ettevõtja Heldur Meerits sotsiaalminister Maret Maripuu juhtumit analüüsides, et liigselt palju on Eesti erakondade tegevust kujundamas poliitikuid, kellel reaalse elu ja töö kogemus puudub.

Probleem on see, et palju on selliseid poliitikuid, kelle töökogemus algab 18-aastaselt sooritatud suvise tööotsaga, millele kiiresti juba järgnebki töö partei juures — praktilise töö kogemus puudub, selgitas Rumm.

“Poliitbroilereid tuleb kauem grillida ja alles siis, kui nad on piisavalt kuldpruunid, tuleb nad meie lauale asetada, et me saaksime teada, mis maitsega kintsuliha neil on,” rõhutas Hõbemägi vajadust, et poliitikukarjääri tuleb alustada väiksest kohast ja tasapisi.

Samas ei saavat ministritoolile panna ka spetsialisti, kellel poliitiline kandepind puudub, arutlesid saatekülalised selle üle, kas ministriks peaks saama häältemagnet või erialainimene.

Saates osalejad jõudsid ka järeldusele, et Maripuu näol vedas Reformierakonna poliittehnoloogide reaktsioon alt, sest asjaga venitati liiga kaua. Näiteks Signe Kivi ja Jaak Jõerüüdi lahkumised olid kunagi hästi ajastatud ning tõid Reformierakonnale head poliitilist kapitali.