Saates arutasid Ainar Ruussaar, Heldur Meerits ja Priit Hõbemägi Siim Kallase eurovoliniku kandidaadiks nimetamise ümber toimunu üle. Ühiselt nenditi, et tegemist oli kummalise seigaga ning Isamaa ja Res Publica liidu motiivid jäid segaseks.

Meerits ja Ruussaar ütlesid, et nemad on kuulnud jutte, et IRList teatud osa oleks soovinud volinikukandidaadiks esitada kaitseminister Jaak Aaviksoo, kes polnud sellest ideest vaimustatud. Kallase kandidatuuri vastu oli teravalt olnud ka majandusminister Juhan Parts.

Hõbemägi märkis, et samas on paljudele nii reformierakondlastele kui IRLi liikmetele hea, et Kallas Brüsselisse jääb ja sisepoliitikasse ei naase. Hõbemägi sõnul oleks vastasel juhul üleval küsimus, mida teha peaminister Andrus Ansipiga.

Hõbemägi rääkis veel, et ta on kuulnud jutte, et Eestis tegutseb rühm inimesi, nende seas ka tõsiseltvõetavaid poliitikuid, keda võiks nimetada Eesti päästekomiteeks ja nende suur soov oli, et Kallas tuleks tagasi Eestisse ja tooks riigi peaministrina kriisist välja. Hõbemägi nentis, et kindlaid tõendeid sellise rühmituse tegevusest pole tal õnnestunud saada.

Ruussaar märkis, et Kallas on öelnud, et tal pole ambitsiooni Eesti poliitikasse tagasi tulla. Selle peale märkis Hõbemägi, et Kallas ütles omal ajal ka seda, et tal pole soovi Euroopa Komisjoni volinikuks saada. "Sellest ajast võtan tema ütlemisi kerge koefitsiendiga." Ta lisas, et Kallas tuleb siis tagasi, kui saabub presidendiks kandideerimise aeg.