Priit Hõbemägi tõi välja spekulatsiooni, et riigieelarvest raha saava ajalehe Sirp peatoimetaja Kaarel Tarand, kes süüdistas ajalehti allikakaitse seaduse eelnõu kohta mõõdutundetu valeinformatsiooni levitamises, teenib sellega Isamaa ja Res Publica Liidu huve.

"Ta töötas kunagi Mart Laari nõunikuna ja olen osalenud mitmetel nõupidamistel, kus ta häälekalt sõna võttis," rääkis Hõbemägi. Sealtkaudu võib välja tuua ka seose, et Sirp saab raha riigieelarvest, mille jagamise otsustab suures osas koalitsioon, kuhu kuuluva IRLi esimees Mart Laar on.

Priit Hõbemägi märkis, et temale jäi silma ERRi uudisteportaalis tugevalt esiletõstetuna just Kaarel Tarandi juhitava ajalehe esikülg ja ka lugu ise, kus kritiseeriti muud meediat. Samuti kajastati seal pikalt esiletõstetuna ka Ajakirjanike Liidu esimehe Peeter Ernitsa seisukohta, et allikakaitse seaduse eelnõu pehmendati töörühma poolt liiga palju.

Samuti avaldati saates arvamust, et Kaarel Tarand on n-ö kontrakrutskimees - et kui keegi teeb mingi krutski kusagil, teeb tema veel suurema.