Marek Strandberg tundis huvi, mida tähendab see Ilvese poolt öeldu, et ta tahab kõiki teenida?  Kui olla kõigi jaoks hea, siis ühiskonna jaoks tähendab see Strandbergi sõnul  hoopis valupunktide välja toomata jätmist. Tema sõnul peaks president olema kodanikuühiskonna eestkõneleja.

Mis on tähelepanuväärne muutus, leidis Strandberg, on see, et  president ei ole ju üks isik, presidendil on oma nõunikud, kogu institutsioon, mis annab nõu ja kavandab midagi. "Kui muutub nõunike struktuur presidendi juures, võib arvata, et muutub ka presidendi institutsiooni räägitava jutu sisu," sõnas Strandberg.

"Sahistatakse, et Kadrioru meeskonnas tehakse muudatusi, ja esimene, kes meeskonnast välja jäetakse, on Evelin," naljatas Hõbemägi. 

"Iroonilise külje alt, mis Kadriorus toimub, siis tegelikult ei ole meil üks president, vaid on kolm presidenti: ühe nimi on Toomas Hendrik Ilves, teise nimi on Evelin Ilves ja kolmanda nimi Toomas Sildam. Nad kõik töötavad selle võimu kallal ja on saanud sellest võimust mingisuguse osa ja rakendavad seda kindlasti osaliselt oma huvides, osaliselt ühistes huvides," arvas praegusest presidendivõimust Priit Hõbemägi. 

"Hea oleks, kui president oma teise ametiaja jooksul oleks maksimaalselt aktiivne kodanikuühiskonna suunal," soovis Hõbemägi.