Hispaania suursaadik Eestis D. Eduardo Ibáñez López-Dóriga kinnitas Delfile, et nad on juhtumist teadlikud ja on ajakirjanduses sündmuse kohta avaldatud materjalid edastanud Madridi.

"Tegemist on väga kahetsusväärse juhtumiga," ütles suursaadik, kelle sõnul ei ole aukonsul Sildmäe ametisjätkamise otsustamine tema pädevuses. "Informeerin oma ametivõime ja nemad võtavad vastu asjakohase otsuse. See ei sõltu minust, aga ametivõime on informeeritud. Ootame otsusega natuke."

"Rõhutame, et aukonsul ei esinda Hispaaniat, seda teeb Hispaania suursaatkond Eestis. Samuti osutab saatkond kõiki konsulaarteenuseid. Vastavalt konsulaarsuhteid reguleerivale 1963. aasta Viini konventsioonile puudub aukonsulitel juriidiline immuunsus, sellest tulenevalt võib Eesti kohus tema vastu toimida," kinnitas saadik.

Sildmäe joomaralli ajastus oli lausa hämmastav. Politsei tabas ta Hispaania kuningapaari Eesti visiidi eelõhtul ja arestimajast vabastatati ta umbes samal ajal, kui majesteetlik paar Tallinna lennuväljal maandus. Mõistetavatel põhjustel ei jõudnud aukonsul kuningapaari tervitama.