Hirvepargis reede pärastlõunal toimunud kõnekoosolekul võeti vastu pöördumine, milles avaldati protesti Zuroffi tegevuse vastu, kes teeb Eestit ja eestlasi alusetult laimavaid avaldusi.

Meeleavalduse korraldaja Jüri Liim ütles ETAle, et pöördumises märgitakse, et raske on mõista ka Eesti juudi kogukonna liidreid, kes on nõustunud nende valedega, aidates sellega ja oma vaikimisega kaasa oma kodumaa mustamisele.

“Kuna Efraim Zuroffi mainitud Eestit laimav tegevus on olnud järjekindel, siis oleme sunnitud kuulutama Simon Wiesenthali Keskuse juhi Eestis mittesoovitavaks isikuks,” märgiti pöördumises.

Umbes 200-300 osalejaga meeleavalduse pöördumises märgiti, et küsitavusi tekitab ka Eestile pealesurutav holokausti teema.

“Tahaksime näha Eesti valitsuse resoluutset tegevust ja vastulauseid, millised tagaksid meie rahva ja riigi väärikuse kaitse,” seisab pöördumises. “Paraku meie selgrootul valitsuse on see jäänud teostamata.”

Keskpäeval toimunud Hirvepargi 1987. aasta 23. augusti ajaloolise meeleavalduse 15. aastapäeva puhul toimunud kultuuriseltsi Hirvepark korraldatud rahvakoosolekul kõnelesid Heiki Ahonen, Laas Leivat, Andres Tarand, Mart Nutt ja Mari-Ann Kelam.

Rahvakoosolekule järgnes Toompea lossis teaduskonverentsi, millel esinesid ettekannetega Riigikogu aseesimees Tunne Kelam, Ungari terrorimuuseumi direktor Maria Schmidt, endine vabadusvõitleja Lagle Parek, professor Kaido Jaanson ja Soome instituudi direktor Martti Turtola.