Rahvakoosolekul esinenud Olev Remsu pidas vajalikuks rahvaalgatusliku karskusseltsi tekkimist, teatas BNS-ile kultuuriseltsi Hirvepark juhatuse liige Aivar Kivisiv.

Analüüsides läbi paari sajandi jooksul toimunud riiklike ja mitteriiklike alkoholismivastaste tegevuste tõhusust, leidis Remsu, et ainult rahvaalgatuslikud liikumised on suutnud alkoholismi probleemile ligineda paindlikult ja individuaalselt ja on olnud seetõttu kõige tulemuslikumad.

Riigikogu liige Jaana Padrik pidas oluliseks ühiskonna nulltolerantsi vajalikkust narkootikumide vastu ja uut mõjusat narkopoliitikat. Ta tõi narkovastase võitluse võimalustena välja sundravi, tasuta võõrutus- ja asendusravi, diilerite osas rangema kohtupraktika ja ametkondade süsteemse koostöövõrgustiku.

Mittetulundusühingu KSE Narko juhatuse liige Mark Valdma ütles, et laste seas tehtava narkoennetustöö suhtluskeel peab olema lastepärane ja sisaldama nendele mõistetavaid märksõnu.

“Oleks viimane aeg hakata suunama raha kuni viieteistaastaste lastele mõeldud õppematerjalide, filmide ja raamatute väljaandmiseks ja leppimatu vastupropaganda tegemiseks narkootikumidele,” sõnas ta.

Narkomaanide nõustaja Riina Enke rõhutas vajadust toetada ja nõustada sõltuvushaigeid, luua selleks nõustamiskeskus ja anda võimalus rehabilitatsiooniks.