Partei juhtide keelust hoolimata Keskerakonnaga Kohtla-Järvel liidu teinud Hint sõnas, et üksi ei võta ta tekkinud olukorras midagi ette, kirjutas Eesti Päevaleht.

“Juhatus otsustab,” vihjas Hint Res Publica Ida-Virumaa piirkonna juhatuse koosolekule.

Res Publica eestseisuse koosolek otsustas pühapäeval Hindi ja veel viis Kohtla-Järve linnavolikogu liiget partei nimekirja jätta, kui nad koalitsioonist lahkuvad.

Esmaspäeva hilisõhtul kinnitas Hint, et Ida-Virumaa juhatuse koosolekul püütakse olukord igal juhul lahendada ning arvesse võtta kõiki jagatud soovitusi ja eestseisuse ettepanekuid.

Res Publica meediajuhi Allar Tankleri sõnul võib Hint jääda volikogu aseesimehe ametisse, kui partei Ida-Viru osakond eestseisuse soovitused arvesse võtab.

“Teemaks ei ole Keskerakonnaga liitumine, vaid koalitsioon Kohtla-Järve Keskerakonnaga. Meil on Keskerakonnaga koalitsioon näiteks Saue linnas,” märkis Tankler.

Kohtla-Järve volikogu liige ja Mõõdukate Ida-Viru piirkonna aseesimees Eduard Odinets iseloomustas Hinti inimesena, kellest pole võimalik aru saada, mida ta mõtleb.

“Kui päris ausalt rääkida, siis volikogu hääletamise eelõhtul istusime kõik ühe laua taga ja plaanisime koalitsiooni. Järgmisel päeval, kui toimus hääletamine, läks teistmoodi. Ma ei usu, et just tema viimasel hetkel oma arvamust muutis, aga tulemused olid siiski teistsugused,” rääkis Odinets.

Odinetsi sõnul lahkuks tema samas olukorras volikogust, kuna on erakonna mainet kahjustanud. “Parts ju tunnistas, et need isikud on kahjustanud Res Publica mainet,” sõnas ta.

Eesti Päevalehe andmetel läks Hint laupäeva õhtul Rakvere pubis Privaat kätega kallale joobes meeskodanikule, kes pöördus tema poole solvavate sõnadega.

Tankleri sõnul sai Hint Res Publica liikmeks, kui Res Publica eelmisel aastal end Ida-Virumaal tutvustas. Kuna Hint oli esimesena liituda soovijate hulgas, sai ta juhtpositsioonile.