Vanusele ja kehvale toitumusele vaatamata on sel elule päästetud saksa lambakoeral tugev elutahe, kinnitab Jõhvi vallast vigastatud koera üles korjanud ning Pärnu kliinikusse operatsioonile toimetanud loomade hea haldjas Liis Lill, kes peab Lääne-Virumaal loomade varjupaika, kirjutab Põhjarannik.

“Koeraga on kõik kenasti — ta on oma vanusele vaatamata üllatavalt kõbus ning pärast operatsiooni hästi aktiivseks muutunud,” kinnitab Rakvere lähedal loomade varjupaika pidav Liis Lill, kes kutsuti eelmisel nädalal appi Pauliku külas Sompa teeristis ilmselt autolt löögi saanud koera elu päästma.

Koera leidis oma kodu lähedalt kraavist Krediidipanga töötaja Maarja Sildnik, kes üritas esmalt Ida-Virumaalt abi leida, kuid tulutult. “Me helistasime töökaaslasega küll Kohtla-Järve loomade varjupaika, küll loomakliinikutesse, aga ei midagi. Nutt tuli peale. Varjupaigast öeldi meile, et nemad laupäeval ei tööta, oodaku me esmaspäevani, hädaabinumbril vastaja soovitas üldsegi politsei poole pöörduda, et “neil on ju relvad ja nad saavad koera maha lasta”.