2015. aasta jaanuaris tahtis Teder Kadriorus Tallinna linnaga maad vahetada. Vastutasuks pakkus ta Keskerakonnale laenu 275 000 eurot. Laen ei läinud mitte otse Keskerakonnale, vaid viimase kampaaniameister Paavo Pettaile, kes pidi saadud raha eest enne valimisi reklaame ostma.

Prokurör küsis täna tunnistusi andnud Tederilt, kas ta mõistis, et 19. jaanuari 2015 kohtumisel Tallinna tollase linnapea Edgar Savisaarega küsiti temalt altkäemaksu? "Jah," vastas Teder.

Küsimusele, kas siis lepiti kokku altkäemaksus, vastas Teder: "Nii tuleb välja jah. Seda tuleb kahetseda."

Teder selgitas, et altkäemaksuks Keskerakonnale oli tema lubadus anda Paavo Pettai firmale Midfield laenu, et Midfield saaks maksta Keskerakonna 2015. aasta valimiskampaania arveid. Teder rõhutas, et tegemist oli ikkagi ehtsa laenu, mitte fiktiivse laenuga ning ta eeldas, et Midfield maksab talle raha tagasi, kui Keskerakond firmale raha ära maksab.

Teene teine pool oli see, et käima tuli lükata menetlus, et Teder saaks linnaga Kadriorus maad vahetada. Teder nentis, et peale avalduse sisseandmist ootas ta, et seda hakatakse menetlema, aga tegelikult tuli lihtsalt keelduv vastus.

Tederilt küsiti, miks läks ta sellise asjaga otse linnapea juurde. Teder vastas, et igas linnas tuleb sellise teemaga otse linnapea juurde minna.

Kohtus oli natuke arutamist selle üle, milline oli seoses altkäemaksu vahendamisega samuti kohtu all oleva Kalev Kallo roll kohtumisel. Teder nentis, et mingi roll Kallol selle kohtumise juures oli jah. Kallo aitas Savisaarega kohtumist vahendada, sest kuigi Tederi suhted Savisaarega olid varem head, olid need 2014. aasta suvel mõnevõrra jahenenud ja Kallo aitas uuesti Savisaare jutule saada.

Savisaare protsess jätkub ilma Savisaareta, kes vabastati kehva tervise tõttu kohtupidamisest.

Prokuratuur taotleb Tederile 200 000-eurost trahvi ning sellega kaasnevalt menetluse lõpetamist. Samal ajal on prokuratuur taodelnud kohtuasjast Keskerakonda puudutava kuriteoepisoodi lahutamist ning teisele kohtunikule menetlemiseks eraldamist. See tähendab, et Keskerakond soovib kokkuleppemenetluse käigus kohtuasja lõpetada.