Hillar Teder märkis eelmise aasta veebruaris veel Viktor Janukovõtši valitsemisajal, et ta ei saa ametnikele öelda, et me tulime teie juurde äri tegema, kus on teie euroopalikud põhimõtted? "Nad ütlevad, et euroopalikud põhimõtted on Euroopas, meie põhimõtted on teistsugused."

Teder märkis tollal, et ehkki poliitiline kriis on veninud nii pikaks, et enam ei mäletagi, millal see algas, siis igasuguse äri puhul on perspektiiv tunduvalt pikem. "Me planeerime omi asju siin sajaks aastaks ja suure tõenäosusega saame näha veel kümmet valitsust," arvas ta.

Vaid paar nädalat hiljem, peale Krimmi okupeerimist Vene vägede poolt, kommenteeris Teder olukorda Ukrainas Äripäevale. "Ja eelmise valitsuse ajal lahkus suhteliselt palju raha teadmata suunas, sisuliselt oleks see raha pidanud minema majandusse," ütles Teder.

Kukutatud president Viktor Janukovitšist rääkides lisas ta, et kui riigis pannakse toime vargus, ei mõju see riigile hästi ja kui selle pärast kannatavad kodanikud, kellel raha ei ole, ei lähe hästi ka kauplejatel.

13. mai 2014. intervjuu Ekspressile. "Ostsime Ukrainas ametlikult oksjonilt maad. Viis aastat hiljem tuli välja, et 6,5 miljonit dollarit, mille me maksime linnavalitsusele, oli varastatud. Meil oli krundil juba maja püsti, kinnistul panga pant peal ja hakkas pihta mingi jant. Puhas sisepoliitiline võitlus, süüdlaste otsimine, mille käigus taheti ka oksjonit tühistada. Lõpuks muidugi kõik lahenes."

Kas Ukraina on Venemaaga võrreldes raskem koht äri ajamiseks?

"Jah, Ukraina on raskem. Totaalne korruptsioon. Palgad on väikesed, neid ei maksta välja. Sisuliselt on nii: anti amet, nüüd vaata ise, kuidas edasi. Nagu vanas veneaegses anekdoodis Simferoopoli miilitsast – esimesed 50 rutsi trahve peab iga päev andma riigile, teised 50 rutsi ülemusele, ülejäänu on enda teenistus. Mõtle, milline motivatsioon, eks ole!

"Mullegi saadetakse pidevalt sõnumeid, et oleks vaja kellegagi rääkida, sest mingi jama on jälle majas."

"Kogu see elu käibki ju lõpuks nii, et kellegagi käid saunas, kellegi teisega restoranis. Kes ehitab suvilat ja küsib, ega pole üle mõnd villarulli või peldikupotti. Äkki on? Seda juhtub igal pool. Kõik need uued ja arenevad turud on mingis mõttes täpselt ühesugused. Ja me ei saa öelda, et nemad peavad olema teistsugused. Ei pea. Sulle kas meeldib või ei meeldi. Kui ei meeldi, mine ära."