“Kas tõesti ei saa haigeks jäänud töötaja haigusraha juba esimese haiguspäeva eest,” küsib murelik Hillar Kohv oma kirjas.

“Olen kuulnud juttu,et seadust on muudetud selliselt,et haigeks jäänud töötajale ei maksta enam haigusraha esimesest päevast alates,” kirjutab Kohv ning toob näiteks ühe oma tuttava, kes pidi 39 kraadise palavikuga tööle minema, kuna haiguspäeva eest ei maksta raha.

“Selline asi on absurdi tipp,sest haigestunud inimene võib nakatada teisi inimesi ning samas võib haigus muutuda haigele endale ka ohtlikuks,” kurjustab Viinahaua kirjasaatja ja tunneb huvi, kuidas tegelikult lood on. “Kas tõesti ei saa haigestunud inimene enam rahulikult kodus oma haigust põdeda ning alles siis, kui tal tervis paraneb näiteks neljandal päeval, et siis saab ta haiguspäeva eest raha?”

Uue tööseaduse kohaselt makstakse haigushüvitist tõepoolest alles neljandast haiguspäevast alates, kusjuures neljandast kuni kaheksanda päevani maksab hüvitist tööandja ning alates üheksandast päevast haigekassa.