Laulupeo esimene kontsert pidi eile algse kava kohaselt algama õhtul kell 19, kuid rongkäigu venimine lükkas ürituse algust tunduvalt edasi. Lauluväljaku tornis süttis laulupeo tuli kella poole üheksa ajal.

“Tegelikult oli hilinemise peamine põhjus ikkagi selles, et rongkäigul oli osalejaid oodatust palju rohkem,” selgitas laulu- ja tantsupeo pressiesindaja Kristo Mäe Delfile rongkäigu hilinemise põhjusi.

Teise põhjusena tõi Mäe esile tohutu publikuhuvi rongkäigu vastu, mis tekitas rongkäigu trassile kitsaid “pudelikaelu”, mis samuti marssijatelt kiirust maha võtsid. “Nii kitsas oli mõnikord, et rongkäik ei tahtnud läbi mahtuda.”

Väiteid, et ka laulukaare alla oleks tulnud rohkem lauljaid, kui proovide ajal, Mäe ei kinnitanud ning lisas, et eilsega sarnast olukorda oli laulukaare all näha mõnikord ka proovide ajal.

Samuti lisas pressiesindaja, et hilinemise täpsemate põhjuste selgitamine võtab veel aega, kuid need kaks põhjust — osalejate suur arv ja tohutu publikuhuvi — võib juba praegu esile tuua.

Täna soovitas Mäe inimestel aegsasti kohale tulla, et ei tekiks pikki järjekordi. “Ei ole ju vaja kontserti kuulata Oru väravas.”