“Nägin oma silmaga, kuidas üks mees näitas ehitajale näpuga, et võtke siit sein maha ja sealt sein maha. Kes garanteerib, et maja kaela ei kuku,” ütles Harjumaale Saue abivallavanem Teet Ruut, kelle sõnul peaksid selliseid asju otsustama ikkagi diplomeeritud ehitusinsenerid.

Hoonel pole isegi kasutusluba, sest seda pole inventariseeritud. Ruudu sõnul on omanik nüüdseks inventariseerimise küll tellinud, kuid joonised on kätte saamata, sest Orient Trading pole nende eest tasunud.

Samuti puudub firmal, kellele kuuluvas majas on toitlustusettevõtted Tammi köök ja Hiina köök, ka tegevus-, teenindus- ja kauplemisluba.

“Hiina Köök kuulub ettevõttele Hanlong, kel on Vae tänavas ka massaažisalong. Need ruumid on AS Orient Tradingult renditud. Nemad maksavad kommunaalettevõttele Kovek ka vee ja muude teenuste eest, kuigi seda peaks tegema hoopis rendileandja,” ütles Ruut. Tema sõnul on hiinlastest omanikega võimatu rääkida, sest peale emakeele nad muid keeli ei oska.

“Me tegime neile trahvi, aga kas nad selle ära maksavad, pole kindel,” ütles Ruut. Ta kinnitas, et kui hiinlased omavolitsemist ei lõpeta, siis ei pikendata nendega lähiajal lõppevaid Tammi kohviku ja Hiina köögi rendilepinguid.

Ruut lubas ehitusele ka politseiga kohale minna, sest hoolimata trahvist ja ettekirjutustest käib maja juures ehitustegevus edasi. Ruudu sõnul kavatseb AS Orient Trading avada maja esimesel korrusel hiina toidu- ja tööstuskaupu müüva kaupluse.