Vene rahvusest 18-aastasel neiul avastati HI-viirus märtsis, kui narkopolitsei viis ta Patarei eeluurimisvanglasse, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tüdruk vahistati, sest ta ei reageerinud korduvatele ülekuulamise kutsetele.

Vähemalt pool aastat tagasi ilmselt oma narkomaanist sõbralt viiruse saanud tüdruk jõudis enne kinnipidamist olla vahekorras viie soomlasest turisti ja kahe eestlasest juhututtavaga.

Neist viimaseid süüdistas tüdruk enda grupiviisilises vägistamises. “Tüdruku ema tegi meile märtsis vägistamise tõttu kriminaalasja algatamise avalduse, kuid ilmselt asi lõpetatakse,” ütles uurija Rita Grinenko. “Tagantjärele on raske tõestada, et vahekord toimus vägivaldselt.”

Kuigi narkopolitsei andmeil võis noor tüdruk tahtmatult nakatada ka oma narkomaanist 16-aastast venda, kellega koos nad ühe süstlaga heroiini süstisid, väidab neiu, et pole vennaga koos süstinud.

“Samas ta ütles ülekuulamisel, et kardab venna olevat samuti haigestunud,” ütles uurija Irina Soboleva.

Kaks aastat tagasi uimasteid tarbima hakanud neiu on pärit paljulapselisest perest ja jõudis koolis lõpetada seitse klassi.

“Ta on väga ilus ja sümpaatne tüdruk,” ütles uurija Soboleva. “Paraku sai temast narkomaan nii nagu paljudest teistestki, kelle emal ei ole oma lastega tegelemiseks piisavalt aega.”

AIDS-i ennetuskeskuse juhi Nelli Kalikova sõnul on noore neiu näide ilmselt üks paljudest, kui HIV-positiivne tüdruk seksib raha eest ja võib nii nakatada paljusid oma kliente. “Ilmselt kuuleme sellistest lugudest veel,” ütles Kalikova.

Tüdruk jääb vahi alla vähemalt sügiseni, mil Tallinna linnakohtus algab tema üle protsess uimastite korduva kasutamise pärast. “Üritasime meil istungi eelmisel nädalal ära pidada, kuid siis oli ta vanglas mingi tableti sisse söönud, mis ta kohtusaalis kõverasse maha tõmbas ja rääkida ei lasknud,” ütles kohtunik Violetta Kõvask.

Lisaks kohtusse saadetud kriminaalasjale uurib Tallinna kesklinna politsei neiu osalust mitme aasta taguses avalikus varguses, kus kahtlusalune tegi koos oma sõbrannaga tühjaks nendega koos aega veetnud poisi taskud.