Tema sõnul sõltub palju sellest, mida Trump ette võtab, sest kui ta tegutseb põikpäiselt ja oma senises stiilis, siis on see meie jaoks muret tekitav.

„Väga radikaalsete ideedega esinenud Trumpi võit näitab muuhulgas, et Ameerika inimesed soovivad põhimõttelist muutust poliitikas teostamises. Taotletakse suuremat läbipaistvust ja otsekohesust poliitiliste otsuste langetamises ning seni elu äärealadele tõugatud sotsiaalgruppide paremat kaasamist ja kõnetamist. Kui poliitikas minnakse kaasa solvava ja vihase stiiliga, siis pole see sugugi meeldiv, aga enne kui seda hukka mõista, on tarvis aru saada, mis on selle põhjused ja kes on teinud suuri vigu,“ ütles Herkel.

„Et ühiskonda koos hoida, on tarvis võtta senises tasakaalukam kurss, mille eesmärgiks on vabaduste hoidmine, kaasava demokraatia arendamine ja kodurahu kaitsmine. Euroopa Liidule peaks USA valimistulemus olema kainestav ja tegudele kutsuv asjaolu.“

Andres Herkeli sõnul on Eestile oluline luua uue USA presidendi meeskonnaga töökindel sidekanal. „Peame aktsepteerima Ameerika rahva otsust. Eesti jaoks on koostöö USA-ga väga oluline, eelkõige julgeolekuvaldkonnas. Tuleb näidata jätkuvalt valmidust NATO arengusse panustada ning jätkata tihedat koostööd,“ lõpetas Herkel.