“Küsimus pole ju selles, kas müügipiirang algab tund varem või hiljem ja mida õllesõbrad sellest soojal suveõhtul arvavad. Alkoholi kättesaadavust tuleb mõistlikul moel piirata, aga mitte nii, et igal omavalitsusel on oma seadus ja turul valitseb segadus. Nimelt Tallinnas, kus turgu valitseb Saku, on piirang oluliselt varasem kui Lõuna-Eestis, kus turgu valitseb Tartu. Nii lihtne see on: Saku kaotab ja Tartu võidab!” kirjutab Isamaa ja Res Publica Liidu liige oma ajaveebis.

“Kui oleme otsustanud alkoholipoliitikat karmistada, siis tehkem seda selgete ja ühetaoliste reeglitega. Praegu paistab, et jutt liberalismist ja omavalitsuse õigustest on suitsukate,” kinnitab Herkel.

“Mis on Eestiga lahti? Me oleme oluliselt langenud Transparency International’i korruptsiooniindeksis. Me teame, et Euroopa Nõukogu juures tegutseval korruptsioonivastasel riikide ühendusel (GRECO) on etteheiteid meie erakondade rahastamise kontrollimehhanismide kohta, aga me ei oska või, täpsemini, ei taha midagi ette võtta. Vähemalt Kesk- ja Reformierakond ei ole tahtnud,” on Herkel kriitiline.