Herkel kirjutab oma blogis, et ühe versiooni järgi sai kõik alguse Niine tänava inimestest, kes sinna päevast-päeva jäetud võõraste autode pärast linnavalitsuse poole pöördusid. "Edasine väärib följetoni, sest tegemist on just sellise süžeega, kus vägev keskvõim töötava rahva huvidele vastu tulles leiutab hambavalu ravimiseks giljotiini. Ehk Niine tänava majarahvale vastu tulles muudetakse tasuliseks parkimisalaks kogu Kalamaja ning KUMU ümbrus ja Veerenni kant takkapihta," märgib Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv riigikogulane.

"Kui linnavalitsuse uue parkimiskava puhul oleks tegemist juhusliku möödapanekuga, siis võiksime oodata, et probleem suubub normaalsusesse ehk kui elanikud seda tõesti soovivad, siis muudetakse tasuliseks Niine tänav ja lõpetatakse muu jutt ära. Paraku on probleem drastilisem. Savisaare linnavalitsus on meeletus rahanäljas. Täna saadetakse mupo parkimisterrorism Kalamaja ja Veerenni peale, aga homme võib-olla võetakse suund juba Pelgulinnale ja Nõmmele," ennustab Herkel.

"Valdo Randpere osundab kõnekalt sellele, et möödunud aastal kogus linn parkimistrahvidelt umbes 30 miljonit krooni, samal ajal, kui parkimistasudest laekus umbes 60 miljonit krooni. Pehmelt öeldes on need proportsioonid väga imelikud. Süsteem pole orienteeritud mitte parkimise paremale korraldamisele, vaid karistuste määramisele. Vaadates juba talvel, kui palju teisaldamistehnikat linna vahel ringi sõitis, jäi mulje, et seda on kogu linna jaoks liiga palju. Kalamaja tasulise parkimisala pealt loodetakse mitmeid lisamiljoneid trahviraha," nendib poliitik.

"Masinavärk töötab maffia-laadsel põhimõttel ehk oma tegevusala laiendades. Eeskätt maksustatakse neid linnajagusid, kus Keskerakonna valijaid on keskmisest vähem. See käib üha rohkem ka nooreneva elanikkonnaga Kalamaja kohta. Väljapressimise tagajärjel saab Mupo tööd ja Keskerakond raha uue valimiskampaania läbiviimiseks. Kuna poliitilisel kultuuril on tendents korra juba rakendatud halvad pretsedendid süsteemiks muuta, siis ei imesta ma üldse, kui rahavaevas linna nappe ressursse tarvitatakse tuleval talvel taas Keskerakonna valimiskampaaniaks."