“Vastus on, et need, kes rikkumisi nägid, esitasid selle kohta raporti ja valimiste üldhinnangu andsid rahvusvahelised organisatsioonid nagu OSCE Parlamentaarne Assamblee ja Euroopa Nõukogu Parlamentaarne Assamblee,” kirjutas riigikogu liige oma blogis.

“Nemad leidsid, et valimised olid ausad ja õiglased. See on kõige tähtsam hinnang. Tõsi, kõrvallausega laideti seda, et ühiskond oli valimiste eel teravalt polariseeritud,” lisas Herkel.

Herkel rõhutab, et Gruusia valimistel ei olnud sellist erilist vaatlusinstitutsiooni, nagu „Eesti vaatlejad” või „Evelyn Sepp” — olid OSCE Parlamentaarne Assamblee ja Euroopa Nõukogu Parlamentaarne Assamblee, kes ka oma ühise seisukoha kujundasid.

N.-ö. partisanvaatlejate kutsumisega on Herkeli arvates mõnikord tegelenud need maad, kellel on raskusi rahvusvahelistel organisatsioonidelt positiivse hinnangu saamisega — näiteks Aserbaidžaani ühtede valimiste puhul kasutati tema andmetel peamiselt keskerakondlastest vaatlejaid selleks, et nad kontrollitud telekanalitele intervjuusid annaksid ja ütleksid, et nende arust on kõik korras.