Roonemaa rääkis Delfile, et tema on teiste riikide tänavavaate rakendust juba pikalt kasutanud ning hotellide või kohvikute Google’is üle vaatamine tema jaoks juba üsna tavaline. Samuti näitavad välismaa külalised sageli, millisel tänaval elavad ja millises kohvikus kohvi joovad.

Ta on ka veendunud, et Eestit külastavad inimesed, kel rakendusest paikade vaatamise harjumus olemas, hakkavad oma ööbimiskohti eelnevalt just tänavavaatest üle kaema. „Hotelliomanikul läheb raskemaks väita, et ta on maalilises kohas, kui ta seda tegelikult ei ole,” nentis Roonemaa.

„Iseenesest on uskumatu, et keegi on ette võtnud projekti pildistada üles tervet maailma. Amazonase vihmametsad said enne pildistatud kui Eesti, aga mul on hea meel, et jõudsime sinna järele ja oleme ka tähtsad,” naljatles Roonemaa, kes on säärase toreda projekti Eestisse jõudmisega väga rahul.

Privaatsusest rääkides ütles Roonemaa, et see on tänapäeval üsna ujuv mõiste ja on sisetunde küsimus, mida keegi oma privaatsuse rikkumiseks loeb. Sealjuures tulevad paljud Google'i tooted, nagu Gmail, Google'i otsing ja Amazon'i internetikaubamaja, mehe sõnul meie privaatsuse arvelt.

Roonemaa ise tänavavaates privaatsusele ohtu ei näe, kuid ta saab enda sõnul väga hästi aru, kui keegi teine soovib rakendusest iseenda või oma maja kustutamist. „Samas, kui ta järgmine hetk hakkab oma maja kinnisvaraportaalis müüma, siis võib-olla ta tahab, et poleks seda teinud.”

Nimelt võib nii mõnigi potentsiaalne ostja soovida maja ja selle ümbrust eelnevalt Google'i kolmemõõtmelise kaardi pealt vaadata. „Kui mina hakkaks kinnisvara ostma, siis ma kindlasti läheks esimese asjana jalutaks selle tänava läbi, vaataks, mis seal toimub,” kinnitas Roonemaa.

Eestis ehk sääraseid probleeme ei teki kui näiteks Saksamaal, kus ligi 250 000 inimest palus oma kodu udutada ja Google Street View kinni pani. Siin tuntakse vast pigem heameelt. „Eesti inimesed kilkasid väga rõõmsalt ja jagasid Facebookis oma kodu pilte ja mõni oli ennastki juba üles leidnud.”