Agur ütles Delfile, et riigi tähelepanu tuleb juhtida õpetajate töö väärtustamisele. Ka ühiskonnas on tema sõnul liiga kauaks tekkinud arusaam, et õpetajad kui intelligentsed ja rahumeelsed inimesed teevad oma tööd vaid lõputust missioonitundest ja armastusest laste vastu.

"Jah, nad teevadki, kuid nad peavad selle eest saama ka õiglast tasu," sõnas Agur. "Riigi poolt tagatav tasu ju kinnitab seda ning see ei ole õpetajate töö vääriline. Nagu kadunud Peeter Kreitzberg ütles: "Õpetajatele tuuakse ainult lilli.". See aeg peab lõppema."

Streigipäeval oodatakse kooli vilistlasi ja lapsevanemaid

Aguri sõnul saadakse Gustav Adolfi Gümnaasiumis streigipäeval ilma õpetajate abita hakkama ning koolipäev ära ei jää.

"Meil on väga tegus vanematekogu, hoolekogu ja vilistlased. Kui õige aeg, usun, et saame kokkuleppele oma huvigruppidega sisustame õpilaste päeva väga harivalt ning loovalt," rääkis direktor. "Koolijuhina ootangi õpetajate püüdlustele tuge eelkõige vanematelt, kui valijatelt pikas perspektiivis. Vanemate jõud on uskumatult suur, kui teha koostööd."

Agur meenutas, et ta ise osales ka sügisestel meeleavaldustel ja kindlasti toetab õpetajaid ka planeeritaval meeleavaldusel.

"Kogu ühiskond peab õpetajaid toetama. Mitte loosunglikult, vaid tegelikult: tänased noored, keda needsamad õpetajad õpetavad, on meie riigi ja rahva ellujäämise tagajad," leidis ta. "Õpetajate töö on riigi ja rahva ellujäämise, arengu ja jätkuvuse seisukohalt tähtis."

Koolijuhi sõnul on õpetajate töö riikliku tähtsusega ning seda peab ka seesama riik ükskord mõistma. "Olen seisukohal, et õpetajate alampalgamäär peab kahekordistuma," ütles Agur.

Haridustöötajate liit kutsus õpetajaid üles andma oma streigivalmidusest teada ja otsustas, et streik kavandatakse veebruarisse.

Sel nädala alguses oli GAGi ametiühingu kaudu teatanud streigil osalemisest 54 õpetajat. Koolijuht ei välistanud, et ka ülejäänud 20 õpetajat liituvad.