"Näeme oma töös, et väga paljudel juhtudel on kurjategija valinud ohvriks nõrgema poole, näiteks eakama inimese. Kas seda on praegu rohkem kui varem?“ küsis Tambre Särgavalt.

Särgava nõustus. „Ka minul on sama seisukoht. Millegipärast valitakse ohvriteks just nõrgemaid, vanemaid inimesi ja lapsi. See on küllaltki masendav."

Kohtuniku sõnul on näiteks just vanemad inimesed, kes võtavad automaadist raha välja, olukorras, kus neid on lihtne röövida. "Varem olid need ikka üksikjuhtumid, kui vanainimest rünnati, praegu ongi röövimised suunatud rohkem nõrgemate vastu. Tapmised on jäänud samasuguseks, juuakse koos mitmeid päevi alkoholi, tekib tüli ja siis tapetakse."

Särgava sõnas, et talle tundub, et meil ühiskonnana üldiselt jääb puudu austusest vanemate inimeste vastu. "See võib tuleneda sellest, et ka kõrged ametnikud vahel ütlevad: noh, mis vanemad inimesed – saab juba 50, kas ta ikka on enam töökõlblik? Küsin siis nii, et kas siis tõesti sellel vanemal inimesel on kadunud vastutustunne. Kas ta hilineb tööle või ei jaksa enam? Võimalik, et paljud noored arvavad, et nemad ei saagi kunagi vanemaks, ja sealt tuleb ka ühiskonna suhtumine – kas me peame lugu või ei pea."