"Muidugi, et olla aus, mul võis olla kohtuotsuseid, kus kaasosalised muutusid täideviijateks ja said võibolla liiga karmi karistuse," lausus Särgava venekeelsele Delfile antud pikad kohtunike tööd puudutavas intervjuus.

"Sisemiselt tunnetasin ma, et see mees ei olnud selle poole peal," lisas ta.

Vastates küsimusele, kas ta tundis kunagi, et tegi ebaõiglase kohtuotsuse, lausus Särgava: "Üks kuritegude liik, mille puhul ma mõtlesin sellest, on vägistamine."

Särgava lisas hiljutisest Tartus toimunud kohtunike foorumist rääkides, et tõele tuleb näkku vaadata ja tunnistada, et viimased paar aastat on kohtusüsteemi raputanud. "Ma pean siin silmas kriminaalasju, kus kohtunikud on ise kohtu all," lausus Särgava.

Tema sõnul on tähtis, et ühiskond ei kahtlustaks, nagu kohtunikel oleks soovi midagi varjata, kinni mätsida või õigustada. Kohtunikud peavad neid fakte tunnistama.

Särgava lisas, et foorumil räägiti ka sellest, et Eesti riik on kohtunikke valides tõenäoliselt vigu teinud. Taasiseseisvunud riigis oli kiirelt vaja uusi kohtunikke, sest osa vanasid ei saanud jätkata kas puuduva kodakondsuse või eesti keele oskamatuse tõttu. Kohtunike kohti tuli seetõttu iga hinna eest täita, mistõttu nõudmised polnud kuigi karmid.