Deutsche Welle. Tänavu märtsis andis praegune rahandusminister Martin Helme intervjuu väljaandele Deutsche Welle, kus ta valetas mitmete faktide kohta. Näiteks vassis Helme USA sõjalise abiga antava raha mitukümmend korda suuremaks, lisaks väitis Helme, et Rootsis ja Norras tõusis vägistamiste arv tuhat korda, mida ei kinnita ükski statistika. Peale selle väitis Helme, et andis intervjuu vahetult pärast valimisi, kui ei teadnud, et EKRE osaleb koalitsioonikõnelustel.

Delfile kinnitas Deutsche Welle saate "Conflict Zone" toimetus, et Tim Sebastiani tehtud intervjuu Martin Helmega salvestati esmaspäeval 11. märtsil. Samal päeval teatas Jüri Ratas, et alustatakse kõnelusi EKREga, mistõttu ei ole võimalik, et Martin Helme seda intervjuud andes oli positsioonil, millel väitis end olevat.

Kõne Kuusiku kaasale. Eesti Ekspress ja Eesti Päevaleht kirjutasid, et Marti Kuusik on enda abikaasa suhtes olnud vägivaldne ning Kuusik astus seejärel ministrikohalt tagasi. Enne tagasiastumist soovisid koalitsioonipoliitikud Kuusiku väidetavas süütuses kindlad olla ning helistasid Kuusiku abikaasale. Mart Helme väitis, et Marti Kuusiku naist usutles telefonitsi peaminister Jüri Ratas. Kadri Simson helistas aga Rattale ja Martin Helmele ning kinnitas, et Ratas oli kuulaja rollis.

Marti Kuusiku kriminaalasi. 3. juunil väitis Mart Helme riigikogus, et Kuusiku juhtumi asjus ei algatatud kriminaalmenetlust ega esitatud kahtlustust. Ometi alustasid ametivõimud prokuratuuri juhtimisel 29. aprillil menetlust Marti Kuusiku suhtes. Väite lükkas toona kohe ümber Hanno Pevkur.

Fotomanipulatsioon külastajatest. Mart Helme valetas, et Delfi tegeleb fotomanipulatsiooniga. Tänavu aprillis pärast Kõigi Eesti kontserti väitis siseminister, et Delfi kolmekordistas fotol publiku massi.

Mart ja Martin Helme vestlus Tre raadios nägi välja selline:

Martin Helme: Reformierakonna kampaania põhiliselt teeb ära ju Eesti peavoolumeedia oma "Kõigi Eestide" ja muude selliste asjadega, et…
Mart Helme: Kusjuures täiesti läbikukkunud üritus.
Martin Helme: Absoluutselt läbikukkunud!
Mart Helme: Kusjuures Delfi, meie „vaba ajakirjandus“, langes sellele tasemele, et võltsis fotot. Võltsis fotot sellest kontserdipubliku arvust ja kogu sellest... Tähelepanelikud vaatlejad juhtisid tähelepanu, et seal on lava ees seisev rahvas fotomontaažiga kolmekordistatud.

Esiteks ei monteerinud Delfi pilte, teiseks oli tegemist fotograafi pildiga, kes ei tööta Delfi toimetuses. Kuigi Helme lubas vabandada, kui ta väide ei pea paika, pole ta seda tänini teinud.

Elmar Vaheri olematu distsiplinaarmenetlus. 15. augustil edastas siseminister Mart Helme, et alustas distsiplinaarmenetlust politsei- ja piirivalveameti peadirektori Elmar Vaheri asjus ning 16. augustist on Vaheri töösuhe peatatud. Siseministeerium ja peaminister Jüri Ratas kinnitasid, et distsiplinaarmenetlust Vaheri osas ei alustatud ning samuti jätkas PPA peadirektor 16. augustil tavapärast tööd.