„Sotsiaaldemokraatidel puudub antud MTÜ-ga igasugune seos. Küll aga on meie saadikud saanud selle organisatsiooni liikmetelt arvukalt meile, milles paraku leidub ohtralt väärinfot ja ka lausvalet,” rääkis Helmen Kütt Delfile. „Demokraatlikus riigis, mida Eesti kindlasti on, võivad kõik kasutada sõnavabadusest tulenevat arvamuste avaldamise õigust. Kindlasti on aga ebaaus ja lubamatu inimeste valeväidetega hirmutamine.”

Küti sõnul on väited, nagu lubaks uus lastekaitseseadus ametnikel lapse lihtsamalt ja kergekäeliselt pere juurest ära võtta, täiesti alusetud. „Lapse perest lahutamine oli, on ja jääb äärmuslikuks abinõuks. See on kohtu loal võimalik vaid juhul, kui ohus on lapse elu ja tervis. Perekonnast eraldamise põhjuseks ei saa olla vaesus ega pere kasinad võimalused,” märkis ta.

Tegelikult on hoopis vastupidiseid näiteid: paraku on olnud juhtumeid, kus sekkumine on jäänud hiljaks ja vanemad on oma lapse vigaseks peksnud. „Kui lapsi koheldakse julmalt ja vägivaldselt, tuleb ka laste huvides tegutseda,” rõhutas Kütt ja meenutas, et Eesti lastekaitset läbib jätkuvalt punase niidina printsiip, et perekond on lapse kasvamiseks kõige parem koht ja et esmane vastutus lapse hea käekäigu eest on tema vanemate kanda.

„Mina loodan, et uue lastekaitseseaduse toel on võimalik hädas lastele kiiremini ja tõhusamalt abi ning tuge pakkuda. Nimelt on siin suurenenud nii riigi kui omavalitsuste roll – vanemaid ja ka vanavanemaid tuleb rohkem toetada ja ka nõu anda,” rääkis Kütt.

Ta lisas, et tunneb väga paljusid sotsiaal- ja lastekaitsetöötajaid ja teab, et nad teevad oma tööd suure empaatiavõime ja südamega. „Lapsed on meie tulevik ja meist kõigist sõltub see, kuidas parimal viisil tagada nende turvalisus ja heaolu.”

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et tõendamata väidetele tugineva retoorikaga „lastekaitse“ MTÜ Eesti Vanemad otsib toetajaid Eesti poliitikas. 2014. aastal loodud MTÜ on uue lastekaitseseaduse vastu ja näeb selle seaduse taga enda sõnul Norra lobitööd, et sealt saadaks meie perede lapsi oma inimkaubandussüsteemi rakendada.