“Välispoliitikat teevad teised ringkonnad, mille liige ega esindaja Medvedjev ei ole. Need ringkonnad on KGB järglasorganisatsioonid,” kirjutab Helme Eesti Päevaleht Onlines.

“Me võime teha siit vastupidise, mitte eriti julgustava järelduse, selle kohta, miks Medvedjev on praegu kilbile tõstetud. Ta on tõestanud seda, et ta ei ole üleliia tülikas ning mängib reeglitega kaasa, mis sest, et ta ei kuulu sellesse kitsasse tagatuppa või siseringi,” sõnas Helme.

“Venemaa probleemid on nii suured, et üks inimene, et olgu ta Putin, Medvedjev, Lenin või Stalin ei saa nendega hakkama. Need mured on seotud riigi ääretult viletsa demograafilise ja infrastruktuurilise olukorraga. Samuti ka rahva tervisega, mida laastab alkoholism ja narkomaania.

Nende küsimuste lahendamine nõuab tohutuid investeeringuid ning kogu üldrahvalikku energia suunamist kõnealuste probleemide lahendamisse. Ma ei näe Medvedjevil absoluutselt mingeid võimalusi selles kõiges mingeid murranguid saavutada. Ta on kõigest üks bürokraat.”