"Teatud poliitilist agendat on inimestele forsseeritult peale surutud ja see ei ole jätnud inimestele kohanemis-, mõtlemis- ja kaasatulemise aega. See on euroopalik, aga laskem inimestel need euroopalikud kombed pikkamööda omandada. Ühiskonna areng peab olema evolutsiooniline, mitte revolutsiooniline. Kui me hakkame inimesi murdma, siis nad hakkavad vastu, ja see on täpselt see, mida me siin praegu näeme," arutles Helme täna hommikul ETV saates "Hommik Anuga".

"Eestlane ei ole rassist ega võõraviha kandja nagu mõned juhid on siin püüdnud avalikes kõnedes sedastada. Eestlane on tegelikult kaastundlik olevus, me oleme ise nii palju kannatanud, et me saame väga hästi aru, kui kellelgi on kodu ära võetud. Aga eestlane on ka pragmaatiline ja näeb, et seal on miljard nälgivat inimest," viitas Helme abi vajavatele pagulastele.

EKRE juht pidas soovi sadat ja kahtsadat pagulast mitte vastu võtta pragmaatiliseks lähenemiseks, mida sageli aetakse segi rassismiga.

"EKRE on ära hoidnud selle, et meil poliitiline korrektsus on muutunud niivõrd laastavaks, nagu see on mõnel pool Lääne-Euroopas, et me oskame veel nalja visata ka neegrite üle ja ka iseenda üle ja ei arva, et sellega on kohe midagi hirmsasti-hirmsasti ühiskonnas paigast ära," pahandas Helme. "Poliitilise korrektsuse osas on ülepingutamise tendentsid. No ärme ikka lolliks lähe, oleme ikka mõistlikud, me ei söö neegreid siin kommikusöögiks!"