"See oli hingega tehtud kingitus, mis annab jõudu edasi pingutada. Neile inimestele, kes nende raamatutega vaeva nägid, suur tänu," ütles Estcoy-10 ülema abi kapten Janek Kesselmann. "Kui tulevad sellised saadetised, siis see on meestele suureks toeks. Isegi kui kõik nende raamatute taha ei istu, siis need, kes seda teevad, saavad sealt palju jõudu. Eesti sõdur vajab oma kaasmaalaste toetust - ning ta väärib seda."

Isetegija käsitööfoorum liikmed panid kevadel kokku neli omatehtud meelelahutusliku sisuga raamatut, mis sisaldavad endas pilte, mõistatusi, koomikseid, anekdoote ja ristsõnu. Kaitseväe logistikakeskuse abiga saadeti need jaanipäevaks Afganistanis teenivatele Eesti kaitseväelastele.

Patrullbaasis Wahid teenivate kaitseväelaste rõõmuks valmistasid raamatuid 25 Isetegija käsitööfoorumi liiget, kellest kahel teenib ka endale lähedane inimene Afganistanis. Sarnase kingituse, näitamaks oma toetust kaugel teenivatele kaitseväelastele on teinud ka MTÜ Loodusajakiri, Ühinenud Ajakirjad ja Lehepunkt, läkitades märtsikuus Afganistani Eesti kontingendile erinevaid eestikeelseid ajakirju. Võidupühal toetas Eesti sõdureid ka AS A Le Coq.

Eesti kontingent Afganistanis koosneb jalaväekompaniist, logistilisest toetuselemendist, lähikaitsemeeskonnast ja staabiohvitseridest ning teenib NATO operatsioonil Lõuna-Afganistani Helmandi provintsis Ühendkuningriigi juhitava Helmandi väekoondise koosseisus.

Alates mai keskpaigast tagab Wahidi ümbruses kohalikele elanikele turvalist elu jalaväekompanii Estcoy-10, keda toetab Camp Bastionist logistiline toetuselement NSE-9.

Kaitsevägi osaleb NATO juhitud sõjalisel operatsioonil Afganistani rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF koosseisus alates 2003. aastast.