"Otsuste langetamine valitsuses läheb võib-olla natuke raskemaks, aga igal medalil on kaks külge," leidis Seeder Delfile antud kommentaaris Ossinovski ministrikohalt tagasiastumisest ja riigikokku naasmisest rääkides. "Üks selline etapp kulub Eestile kindlasti ära, kus kahe koalitsioonierakonna esimehed on riigikogus ja annavad sellega fraktsioonidele märksa tugevama jõu. See mõjutab positiivselt riigikogu kaalukust," ütles ta Ossinovski tagasiastumise mõjust rääkides.

Seedri arvates selles, et valitsuse otsuseid tuleb nüüd lisaks valitsuse liikmetele ka eraldi IRL-i ja sotsiaaldemokraatide esimeestega arutada, midagi kardinaalselt ei muuda. "Kuna mina ei ole ka praegu minister, siis pole see ka Jüri Ratase valitsusele midagi uut," selgitas Seeder. "Meil toimuvad juba praegu regulaarselt, korra nädalas, koalitsiooninõukogu istungid ja vahetevahel kohtume ka koalitsioonierakondade esimeestega eraldi," märkis ta.

"Ajakirjandus on käinud valitsuse istungite järgsetel pressikonverentsidel ja arvab, et seal langetataksegi lõplikke otsuseid. Ei, kaugel sellest," rääkis Seeder Delfile. "Enamus otsuseid tehakse valituses, aga keerulisemad teemad, kus koalitsioonipartneritel on erimeelsused, lähevad eranditult koalitsiooninõukogusse ja esimeeste vahelisele arutelule. Valitsus otsustab neid alles pärast seda, kui koalitsiooninõukogu ja partnerite vahel on saavutatud kokkulepe," kirjeldas ta.

Tervise-ja tööministri kohalt aprilli lõpust pärast riigieelarve strateegia arutelu tagasi astumisest teatas Jevgeni Ossinovski laupäeval Sotsiaaldemokraatliku erakonna volikogu istungil. Ossinovski põhjendas tagasiastumist sooviga keskenduda enne valimisi erakonna juhtimisele, kuid märkis ära ka viimasel ajal languses olnud sotsiaaldemokraatide toetuse. Valitsuse otsus lahja alkoholi hinnatõusu kaasa toonud aktsiisi tõstmise kohta on sotsiaaldemokraatidele toonud väga palju kriitikat ja nende toetus on viimasel ajal märgatavalt langenud.