Ka Indrek Sürje (29) ja Märt Jolleri (51) mõistis kohus süüdi narkoainete levitamise ettevalmistamises. Jolleri mõistis kohus süüdi ka vintspüssi padrunite ebaseaduslikus valdamises ja omandamises, teatas Delfile Tallinna linnakohtu pressinõunik.

Kohus karistas Sürjet kolme-aastase vangistusega ning Jollerit kolme ja poole aastase vangistusega, millest koheselt kuulub kandmisele kuus kuud, ülejäänud aeg aga tingimisi kolme-aastase katseajaga.

Kuritegeliku ühenduse organiseerimises ja kuritegelikku ühingusse kuulumises mõistis kohus Helina, Sürje ja Jolleri õigeks, sest vastavalt karistusseadustikule peab kuritegeliku ühenduse tegevus olema suunatud esimese astme kuritegude toimepanekule. Kuna kuriteod, milles kohtualuseid süüdistati, on teise astme kuriteod, siis puudub antud juhul kuriteo koosseis.

Eeluurimise puudulikkuse ja tõendamatuse tõttu mõistis kohus Helina, Sürje ja Jolleri õigeks ka safrooli ja marihuaana salakaubaveos.

Sundraha kohtualustelt on 3720 krooni.

Süüdistuse järgi lõi Helin 2000. aasta lõpus suure koguse narkootilise ainega seotud kuritegude toimepanemiseks kuritegeliku ühenduse, kuhu kuulusid „tööriistadena“ veel Joller ja Sürje.