"Möödunud reedel, 19. veebruaril andis Valga linnavolikogu keskfraktsioon sisse umbusalduse reformierakondlasest linnapea Ivar Undi vastu. Linnapeale heidetakse ette ebasobivat juhtimisstiili, mitte arvestamist keskerakondlastest koalitsiooni kaaslastega, tegemata jätmisi linna hariduselu arendamisel. Umbusalduse avaldus tuleb hääletusele järgmisel reedel 4. märtsil," teatas Lenk.

"Hämmastav, kuid Valga linnavalitsuse ja linnavolikogu pressiteenistus ei suvatsenud seda tähtsat informatsiooni edastada ühelegi meediakanalile. Isegi maakonna ajaleht Valgamaalane ei saanud teavet umbusaldusavalduse sisse andmise kohta. Järgmisel päeval ilmunud ajaleht seda tähtsat poliitilist sündmust ei kajastanud," jätkas riigikogulane.

"Kohalik raadiojaam Ruut kuulis infot umbusaldamise kohta alles esmaspäeval 28. veebruaril, kui kell 11 hommikul kogunesid valismisstuudio debatile Kagu-Eesti valimisnimekirjade esinumbrid. Ka nemad imestasid väga, miks informatsioon Valga linnas ja maakonnas ei levi, kuigi palgale on vastavad pressitalituse ametnikud võetud. Ei jõudnud teava ka "Aktuaalsesse kaamerasse", kuigi rahvusringhäälingu korrespondent Ragnar Kond töötab otse Valga linnas. Lähemal uurimisel selgus, et Valga linna reformerakondlastest juhid, kellele pressiteenistus allub, hoidsid informatsiooni tahtlikult kinni," väitis Lenk.

Keskerakondlane Lenk tõi välja ka ühe teise põhjuse, miks ta Valga reformierakondlaste peale pahane on. "Eelmisel neljapäeval esines vabariigi aastapäevale pühendatud perepäeval Valga reformierakondlasest aselinnapea Enno Kase, kes laskus oma kõnes, nagu kohalik ajaleht väljendas, valimispropaganda tasemele. Kase kritiseeris kõvasti koalitsioonikaslastest keskerakondlaste tegemisi."