Jutusaate “Koosolek” tegijad andsid kunagisest telemehest ja meelelahutajast poliitikule ülesande helistada teiste parteide esindajatele ning ennast teistele parteidele pakkuda — lubadusega hääletada Savisaare vastu.

Vastne rahvaliitlane Erika Salumäe ja Res Publica liige Kaupo Reede jäid Lengi ettepaneku suhtes ebalevale seisukohale, rahvaliitlane Mario Sootna ei võtnud aga üldse toru, kirjutab SL Õhtuleht.

Teletegijate Mihkel Raua, Tuuli Roosma, Tuuli Kochi ja Andres Kuuse silme all toimus end ikka härrasmehena esitlenud Lengi jahmatav ümbersünd. Kuivõrd Lenk tulemusega rahul ei olnud, nõudis ta, et saatelõik eetrisse ei läheks. Eitava vastuse peale haakis Lenk ennast Kochile ja Rauale sappa, hüsteeritses ja hakkas viimaks ähvardama.

Kui Lenki stuudiosse ei lubatud, siis proovis ta sinna jõuga sisse tungida. “Koosoleku” toimetaja ja tegevprodutsent Tuuli Roosma ütles , et Lengi pidurdamiseks läks tarvis jõudu.

“Ma poleks suutnud uskuda, et “tõeline härrasmees” Heimar Lenk võib laskuda nii madalale, et hakkab saatejuhti ära needma ning soovib, et mul elus kõik halvasti läheks!” imestas Tuuli Koch. Viimaks märkas Lenk, et kõrvalstuudio uks on lahti: seal käis parajasti ETV saade “Foorum”. “Foorumi” saatejuhi Andres Kuuse sõnul rajas Lenk endale visalt teed mikrofoni juurde.

“Ootasin, kuni operaator kaamera minult ära pööras ja näitasin Lengile kõigepealt rusikat ja siis ust,” rääkis Kuusk ajalehele. Kuusk mõtles paaniliselt, mida teha siis, kui Lenk tõesti kaadrisse satub. Hirm Lengi ees muutus nii suureks, et Kuusk kaalus turvameeste kutsumist.

Viimaks lubati Lenk siiski “Koosoleku” otse-eetrisse: saate tegijad mõistsid, et teistmoodi nad temast lahti saa.

Lenk ise on eksperimendist kõneldes heas tujus ja rahul. Oma arusaamatu käitumise kohta ütles ta: „Jäta jama! See on ju luul! Millal mina olen käitunud ebaviisakalt?”

SL Õhtuleht märgib repliigis, et kuivõrd Lenk on sündinud koomik, siis pole tema koht mitte poliitikute hulgas, vaid telemajas. „Rahvas armastab lihtsaid hingi ega kasuta neid kunagi kurjasti,” kirjutab Katrin Pauts. „Teletegijana, olgem ausad, saaks Lenki isegi tõsiselt võtta. Heimar, võta aru pähe ja kuula rahva häält. Põgene, vaba laps!”