"Mobiiltelefoniga ei tohi sõidu ajal rääkida, aga kohvijoomise kohta ei ole vist midagi öeldud, või limonaadi joomise kohta. Teine küsimus on, kuhu hobusel see punane tuli pannakse?" uuris Lenk riigikogu eilsel istungil.

"Nendest tegevustest, mis võivad juhtimist segada liikluses, on esile toodud tõesti ainult mobiiltelefon. Aga eeldades, et supisöömine või kohvijoomine ikkagi juhi tähelepanu häirib või neid toiminguid rooli taga segab, siis on loomulikult ka see keelatud. Seaduse sõnastus oli see, et on keelatud kõik need toimingud, mis juhtimist võivad segada," vastas majanduskomisjoni reformierakondlasest liige Margus Lepik.

"Aga mis puudutab seda punast tuld hobusele, siis ma peaks kohe täpsemalt järgi vaatama. Kuna ma hetkel seda kohta üles ei leia, siis ma ütlen seda sulle pärast väljas, kuhu sa selle tule oma hobusel täpselt pead kinnitama," lubas kolleeg Lengile.

Erakond Eestimaa Rohelised esitas muudatusettepanekud, mis seonduvad pimedal ajal ratsutamisega ja kariloomade ajamisega sõiduteel. Nii võib muudatuse järgi sõiduteel halva nähtavuse korral või pimedal ajal ratsutada, aga ratsanik peab kasutama vastassuuna liikluse pool ettepoole nähtavat valget või vaikkollast tuld ja taga punast tuld mõlemas suunas või mõlemas suunas nähtavat merevaikkollast tuld. Need tuled võivad põleda ühes laternas.