Kell 11.30 koguneb Toompea lossi Valgesse saali aastakoosolekule 20. augusti klubi, mis saab kümneaastaseks. Klubisse kuuluvad need Eesti vabariigi ülemnõukogu liikmed, kes 20. augustil 1991 hääletasid Eesti riikliku iseseisvuse poolt. Koosolekul osaleb Riigikogu esimees Ene Ergma, kes korraldab klubile kell 13 Kalevipoja saalis piduliku vastuvõtu.

Kell 15 algab Kadriorus presidendi roosiaias taasiseseisvumispäeva tasuta kontsert, mille avakõne peab president Arnold Rüütel. Puhkpilliansambli Estonian Brass ja Priit Aimla antaval kontserdil osalevad Riigikogu esimees Ene Ergma ja peaminister Juhan Parts. Kõlab muusika barokist rahvusromantismini, sissepääs on avatud kõigile.

Kell 16 kohtuvad Tallinna linnavalitsuse infosaalis lugejatega raamatu “Balti kett” autor Lembit Koik ja Eesti Entsüklopeedia AS-i juhatuse esimees Hardo Aasmäe. Sel nädalal ilmunud raamat kirjeldab dokumentaalselt ja värvikalt Eesti taasiseseisvumise aastaid.

Kell 18 toimub Tallinna linnahallis tasuta kontsert “Vabaduse lapsed”. Kontserdil esinevad ansamblid Tuberkuloited, A-Rühm, Miau, Dynamint ja Nexus ning kõlavad ka isamaalised laulud. Üritust juhivad teleseriaali “Kodu keset linna” tähed Liis ja Hannes ehk Kadri Adamson ja Martin Veinmann.

1991. aastal sündinud lastele pühendatud kontserdile linnahalli minnakse kell 17 Vabaduse kella juurest ühises rongkäigus. Rongkäigu tõttu on häiritud Tallinna kesklinna liiklus, parkimine Vabaduse kella juures on keelatud, Estonia puiesteel, Vabaduse väljakul ja Kaarli puiesteel on kiirusepiirang 30 kilomeetrit tunnis. Liikluseks on avatud kummaski suunas üks sõidurada ning linnahalli juures suletakse vajadusel liiklus.

Põhja-Tallinna linnaosas saab kell 12 Stroomi rannas osaleda rannajalgpallivõistlustel ning kuulata politseiorkestrit, kes esitab Eesti filmimuusikat. Kontserti dirigeerib Hando Põldmäe, solistid on Kaire Vilgats ja Ivo Linna.

Kell 13.15 algab Stroomi rannas tänavakorvpalli võistlus ning kell 14.15 ansambli Justament kontsert. Kell 17 etendub Ristiku põhikooli aias Rändteatri lavastus “Päikesepoisid” ja kell 21 saab Stroomi rannas vaadata filmi “Savoy ball”.

Jõgevamaal heiskab maavanem Aivar Kokk kell 15 Põltsamaal Sõpruse pargis riigilipu, samas avatakse graniitskulptuurid. Maavanem on omavalitsustega kokku leppinud, et iga omavalitsus püstitab vähemalt ühe lipumasti, mille vardasse heisatava lipu kingib maavanem.

Lihula surnuaial avatakse kell 12 mälestusmärk Teises maailmasõjas Saksa poolel võidelnud ja hukkunud sõduritele.