Eelmisel nädalal jõudis internetiportaalidesse väikese hüljatud ja näljasurma äärel olnud koerakese lugu. Virumaa kodutute loomade varjupaiga juhataja Liis Lill kinnitas Delfile, et koerake on varjupaigas oldud päevadega kenasti taastunud ja suudab juba jalad alla võtta.

"Kui ta meile toodi, siis ei suutnud ta jalgu liigutadagi, rõõmu väljendamiseks suutis koer vaid pead tõsta," rääksi Lill. Leitud koerake oli näljas, külmunud ja läbi vettinud ning võimalik, et korralikuks taastumiseks läheb vähemalt kaks kuud. "Täna käis just vereproovi andmas, arvatavasti vajab ta ka pärasooleoperatsiooni, kuna tal on seal hooletussejätmisest probleemid," rääkis varjupaiga juhataja. 

Lahkete inimeste abiga on koerakese raviks kogutud juba 27 000 krooni. "Sellest jätkub kindlasti nii tema, kui ka mõne teise abivajaja raviks," rõõmustas Lill inimeste heatahtlikkuse üle.

Lill tõi näiteks jaanuaris leitud valge koera Cindy, kes samuti oli olnud näljasurma äärel ning kellele kogutud ravirahadest saadi terveks tohterdada veel viis koera. "Just oli meil üks auto alla jäänud koer, kelle saime tänu kogutud rahale operatsiooni teha," viitas Lill reservfondi vajadusest kriisiolukordade jaoks.

Hüljatuid lemmikuid on varjupaigas  päris palju. "Loomaarst isegi ütleb, et parem, kui koer tee äärde visatakse, kui et ta metsa viiakse ja puu külge seotakse," rääkis Lill, kes on varjupaigas töötades näinud piisavalt palju juhtumeid, kus koer on lihtsalt metsa surema viidud.

Lill kinnitas samas, et varem või hiljem leiab iga varjupaigas olev koer endale kodu, juhtugu see siis nädala või aasta pärast. "Hoiame koeri siin nii kaua kuni nad endale kodu leiavad, muidu pole ju mõtet varjupaika pidada."