Ajaleht MK-Estonija pöördus sooviga anda hinnang, ega tegemist ei ole rahvustevahelise vaenu õhutamisega nii õiguskantsler Indrek Tederi, rahvastikuminister Urve Palo, korrakaitseorganite ja ajakirjanduseetikaga tegelevate institutsioonide poole.

Õiguskantsleri büroost vastati ajalehele, et kahjuks ei ole antud küsimus nende kompetentsis. "Me tegeleme ühiskondliku sektoriga, aga siin on juttu eraväljaandest," ütles õiguskantsleri pressiesindaja Jaana Padrik.

Minister Urve Palo arvas, et ajakirjas Köök avaldatud tekstilõik on niivõrd totter ja kohatu, et seda on täie tõsidusega raske kommenteerida. "Samal ajal on mulle täiesti mõistetav meie riigi venelastest elanike nördimus: kui artikli autor üritas nalja teha, tuleb tunnistada, et nali tuli väga halvasti välja," rääkis Palo ja ei välistanud, et tegemist on rahvustevahelise vaenu õhutamisega, mis Eestis on kriminaalkorras karistatav.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Rannajõe teates, et kuna tegemist on väärteoga, tuleks küsimus esitada politseile. Politseist öeldi ajalehele, et antud episoodis karistusseadustiku järgi karistatavat tegevust ei ilmne.

Artikli autor Martin Hanson tunnistas, et antud tekstikatke võib olla solvav, kuid kinnitab, et ei soovinud mitte mingil juhul kedagi solvata. "Ma palun vabandust, tunnistan, et antud väide artiklis oli kohatu," ütles ta MK Estonijale.