Hea Teatri auhind on Eesti Teatrikriitikute Ühenduse iga-aastane auhind. HTA antakse loominguliste saavutuste eest, mida kriitikute ühendus peab tähelepanuväärseks Eesti teatripildis, vastavas loominguvaldkonnas või konkreetses loomeloos.

Auhind ei märgista ilmtingimata hooajatipplavastust või -rolli, vaid tunnustab pigem teatritegijat või -kollektiivi, kelle loomingulised põhimõtted ja saavutused kõnelevad tõsisest suhtumisest teatrikunsti ja seda mitte ainult viimasel ehk käesoleval hooajal.

Praegu võib näha Raimo Passi Draamateatri lavastustes "Panso", "Kaevuritest kunstnikud", "Vassiljev ja Bubõr ta tegid siia...", "Kirsiaed", "Vombat", "Grönholmi meetod", "Boulgakoff", "Müügimehe surm", "Rahauputus".

Kahtlemata tuleb esile tuua ka Passi kui VAT teatris etendunud "Teenri" lavastajat ning tema tegevust ühenduses R.A.A.A.M, ütles kriitikute ühenduse esimees Rait Avestik.


Draamateatris 1984. aastast töötanud Raimo Pass sai kriitikute auhinna kätte neljapäeval pärast etendust "Vassiljev ja Bubõr ta tegid siia...". 

HTA käega katsutavaks osaks on Ave Nahkuri maal, mis on tehtud konkreetsele inimesele või kooslusele ja kindlatel neid iseloomustavatel teemadel.

Varasemad HTA laureaadid on Guido Kangur (2002), Andres Noormets (2003), Aleksander Eelmaa (2004), Maarika Vaarik (2005), Aare Toikka (2006), Võru Teatriateljee (2007), Priit Raud (2008), Katariina Lauk (2009).