Tänasest reedeni kestva õppuse raames harjutavad 1. jalaväebrigaadi staabi ning talle alluvate üksuste juhtimispunktid erinevate lahinguoperatsioonide läbiviimist Taani Diviisi alluvuses. Õppuste tegevus mängitakse läbi Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste Matkekeskuses asuva lahingute realistliku imiteerimise arvutiprogrammiga JCATS, teatas kaitsejõudude peastaap.

1. jalaväebrigaad on koos Taani ja Leedu üksustega seotud Taani Diviisiga alates selle aasta 18. augustist. Tegemist on väljaõppealase sidumisega, mille tulemusena saavutavad riikide riigi staabid ja üksused täieliku koostöövõime ning on suutelised teostama ühisoperatsioone. Cool Lion 2009 on esimene Eesti brigaadi ja Taani Diviisi ühine õppus pärast nende omavahelist sidumist.

Õppusest võtab osa rohkem kui 100 Eesti ja pea 40 Taani kaitseväelast.

1. jalaväebrigaad on kaitseväe peamine manööverüksus, kuhu kuulub enamik ajateenistuse jooksul väljaõpetatavatest üksustest. Brigaadi koosseisu kuulub ka elukutselistest kaitseväelastest koosnev Scoutspataljon.

Taani Diviis (taani k. Danske Division) on Taani maaväe suurim väekoondis ning on üks neljast NATO Kirdekorpusesse kuuluvast diviisist. Taani Diviisi staap moodustab 2010. aastal NATO reageerimisüksuse NRF-14 juhtimiselemendi, mille koosseisu hakkab kuuluma ka Balti riikide ühine jalaväepataljon. Lisaks 1. Jalaväebrigaadile on Taani Diviisiga seotud Leedu jalaväebrigaad Raudhunt.

Matkesüsteem JCATS (Joint Conflict And Tactical Simulation) võimaldab arvutipõhiselt jäljendada reaalseid lahingusituatsioone. Simulaatori abil õpetatakse eelkõige staape ja juhte, mängides läbi erinevaid taktikalisi olukordi, kus brigaad või pataljon viivad läbi rünnakut, kaitset või muud lahingulist operatsiooni.