Seksuaalkasvatuse praktilist infot võetakse omaks siis, kui usutakse, et lektor on ka kaasajal ette tulevate olukordadega kursis, selgitas minister Lukas otsust, miks ennetustöö on usaldatud suuresti noortele endile. „Tõsiseltvõetavus ja usaldusväärsus ongi peamine kapital, mis intiimses valdkonnas tegutseval koolitajal peab olema“, ütles minister.

Toetuse pälvisid MTÜ Living For Tomorrow (343000 krooni), Eesti Seksuaaltervise Liit (653500 krooni) ning Eesti Assotsiatsioon Anti-AIDS (200500 krooni).

Nimetatud ühingud koolitavad noori, kes ennetusüritustel annavad endavanustele noortele edasi teadmisi seksuaal-käitumisest ja HIV nakatumise riskiteguritest. HIV/AIDS’i ennetamise riikliku strateegia alusel on Haridus ja Teadusministeeriumi ülesandeks toetada üle-eestilist noortelt noortele seksuaalkasvatuse võrgustikku, mis tagab uute koolitajate ettevalmistamise ning nende poolt ennetusürituste läbiviimise kõikjal Eestis.

Noortelt noortele põhimõttel toimuvat ennetustööd on toetuse pälvinud ühingud korraldanud ka varasematel aastatel ning on sellega hästi toime tulnud. Nii valmistati eelmisel õppeaastal ette 198 noort koolitajat ning aset leidis kokku rohkem kui sada ennetusüritust, millel osales üle kümne tuhande noore.

Noortelt noortele koolitajate ettevalmistamiseks ja ennetusürituste läbiviimiseks eraldatava toetuse kasutamiseks sõlmitakse ühingutega lepingud.