Ettepanekule alustada läbirääkimisi õpetajate olukorra tõstmiseks vastasid suuliselt ministeeriumi kommunikatisooniosakonna nõuniku Liisa Tageli väitel nii minister Mailis Reps kui küsimusega tegelevad ametnikud. "Samasisuline kirjalik vastus on hetkel menetluses," lisas ta.

Haridus- ja teadusministeerium jagab h0aridustöötajate liidu seisukohta, et Eesti õpetajate väärtustamiseks ja järelekasvu toetamiseks on oluline tagada õpetajate töö väärikas tasustamine, edastas Tagel. Seetõttu tõusis viimastel aastatel õpetajate töötasu.

"Õpetajate ja esindusorganisatsioonide ootused on igati õigustatud, kuid peame arvestama ka riigi võimekusega nende ellu viimiseks. Õpetajate palgatõusu reaalsed võimalused selguvad pärast augustikuise majandusprognoosi avaldamist, mistõttu ei ole otstarbekas läbirääkimisi varem alustada," lisas Tagel. Ministeerium tegi EHLile ettepaneku alustada läbirääkimisi septembris ning leppida täpsem aeg selleks kokku augustis. Samasisulise suulise vastuse sai EHL ka ettepaneku esitamise järel.